3 förändringar till det bättre


Jag har, sen jag kom hem från Milano i April (herregud vad tiden går fort!), gjort 3 stycken förändringar i mitt liv. Förändringar som gjort saker bättre. Det här är saker som jag inte ens bestämt mig för, det har av någon anledning bara kommit av sig självt.


3 förändringar till det bättre

1. Jag går numera och lägger mig tidigare på kvällen/natten. Istället för att ena dagen lägga mig klockan 1 på natten och andra klockan 4-5, så går jag oftast och lägger mig runt 23-00. Jag somnar kanske inte direkt, men jag somnar iallafall tidigare än jag gjorde innan. Och det är väldigt skönt. Jag har alltid varit en kvällsmänniska så det är svårt för mig att gå och lägga mig i tid men just nu funkar det väldigt bra! Det här gör såklart också att jag vaknar tidigare på morgonen och det känns så bra! Innan har jag vaknat nån gång mellan 9-11 men nu vaknar jag nästan alltid vid 8, och ibland även tidigare. Jag är absolut ingen morgonmänniska men jag tycker ändå det är skönt när man kommer upp i tid. Jag är oftast mer produktiv på morgonen än på kvällen.

2. Jag äter 3 mål om dagen. Det har jag inte gjort innan. Jag har oftast bara ätit 2 mål om dagen men nu när jag vaknar tidigare så hinner jag med 3 mål. När jag vaknade senare så åt jag inte frukost förrän vid 12 och middagen kunde bli av från allt mellan 19-22. Och då var där inte plats för en måltid till. Det är inte bra för mig med gallsten att äta precis innan jag går och lägger mig (kan lätt få ett anfall då) så då skippade jag hellre sista måltiden än att äta, även om jag var hungrig. Och ibland blev jag inte ens hungrig. Men nu äter jag frukost vid 8.30, "lunch" mellan 14-15, och middag runt 19-20. Det är så mycket bättre att ha mer regelbundna måltider!

3. Jag tittar nästan aldrig på tv längre och jag börjar inte längre titta på serier som är jättelånga eller har många säsonger. Jag ser numera på serier som har säsonger på max 10 avsnitt, eller serier där det kommer ett nytt avsnitt varje vecka. Annars fastnar jag framför dom här serierna, och det vill jag inte. Jag lever mig in för mycket och kan i princip inte sluta titta om det finns många avsnitt att se. Och sen mår jag dåligt för att nästan en hel dag gått åt till att bara se på serier istället för att göra något vettigt. Men dagen efter kan jag göra precis likadant igen! Så det blir en enda ond cirkel som jag förvånande nog nu tagit mig ur.

Jag hade inga problem att ändra de här 3 sakerna eftersom det på något vis kom naturligt, och det har faktiskt inte heller varit svårt att fortsätta med det. Men jag tror att om jag börjar rucka lite på min bedtime så kan jag nog lätt hamna i det där med sena morgnar, dåliga matvanor, och kanske även lite mycket serier igen. Så jag får vara benhård! Men självklart ska jag ju få vara uppe längre än till midnatt nån gång då och då :)


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Vilka bra förändringar. Är också kvällsmänniska, borde lära av dig och lära mig somna tidigare.
nouw.com/jossustravelpics
tessbjork
tessbjork,
Ja det är verkligen svårt att ta sig ur ett sånt beteende när man varit sån i stort sett hela livet.
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh! Verkligen så himla bra förändrningar ju!! Heja dig hjärtat! Och så himla fin du är med ju!! KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja, så himla skönt! Tack! 😊
nouw.com/tessbjork