7 GODA SAKER MED TORTILLABRÖD


Tortillabröd är en sån grej som jag nästan alltid har hemma. Jag gillar fullkornstortilla bäst och jag använder det till mycket, ibland har jag tex bara smör, ost och nån grönsak på och viker ihop och äter som en macka. Men nu tänkte jag tipsa om 7 andra goda saker som jag brukar göra med tortillabröd.

Fajitas

Istället för den vanliga tacosen; gör fajitas. En wrap med kyckling, lök, paprika, fajitakrydda och krispig sallad. Servera med guacamole och eventuellt gräddfil. Mums!

Laxwrap

Laxwrap med tärnad lax, keso, blandad sallad, tomat, majs och pesto. Väldigt gott!

Tortillapizza

Köp pizzatortilla (tex Santa Marias, vet inte om det finns något annat märke?) och gör pizza! Det går säkert bra med de vanliga tunna också men jag tycker att de här känns mer som pizza. Här har jag crème fraiche med tomat och basilikasmak istället för tomatsås, det blir faktiskt gott!

Tonfiskröra

Jag älskar tonfiskröra och brukar göra en på turkisk yoghurt, lite majonnäs, rödlök, majs, tonfisk, salt och peppar. Det blir så gott! Och ännu godare blir det i ett tortillabröd med isbergssallad!

Quesedilla med makrill

Jag har alltid ost hemma och nästan alltid makrill i tomatsås, så ibland när jag inte orkar laga något som tar tid så gör jag quesedilla med makrill. Och det går ju så snabbt! Bara lite ost och makrill i brödet, ca 3min i pannan och sen är det klart! Sallad är ett måste till tycker jag!

Quesedilla med pesto

Gör jag en soppa så vill jag alltid ha något brödigt till. Och om jag tex gör en tomatsoppa så tycker jag det blir extra gott med en pestoquesedilla till. Samma som ovan, bara byt ut makrillen mot pesto.

En slags efterrätt

Jag vet inte vad jag ska kalla den här. Det är ju inte en quesedilla för där är ingen ost i, men den görs ju typ som en quesedilla. En efterrättsdilla kanske? Vad betyder dilla egentligen om där inte är något quese framför? Skitsamma, det är iallafall det godaste jag vet just nu! I den här finns banan, mörk choklad och det godaste jordnötssmöret jag vet; Icas I ♡ eco crunchy jordnötssmör med havssalt. It's the perfect combo!

#bestofnouw


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Åh tänk att man kan göra så mycket med tortillabröd 😃 Tack för tipsen fina du, kram! <3
nouw.com/hilma
tessbjork
tessbjork,
Ja, en massa gott! 😀
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men altlså jatack till allt!! Så sjukt mycket gott ju! Nu vet jag vad jag ska köpa hem i alla fall, hihi! KRAM finaste <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja, supergott!
nouw.com/tessbjork
fanip
fanip,
Men oj så mkt gott, allting ser verkligen såå najs ut! 😃
nouw.com/fanip
tessbjork
tessbjork,
Ja supergott! 😊
nouw.com/tessbjork