Ännu ett slag i magen


Idag (eller igår får jag väl säga såhär dags) fyllde min kusin Linda år. Hon skulle vara hemma med familjen och äta pizza, och vi bjöd lite halvt in oss själva 😊

När jag skulle lämna min lägenhet för att åka dit så drogs jag till min postlåda och tänkte att där i ligger nog beslutet om livränta från försäkringskassan. Jag öppnade, och mycket riktigt så låg det där! Ett väldigt tjockt brev med många papper i.

Så när vi var framme hos Linda öppnade jag brevet direkt, fick syn på baksidan först och förstod direkt att de nekar mig pengar. Jag är inte förvånad, men jag är väldigt besviken för jag hade verkligen hoppats på detta. Beslutet är inte helt taget än, men de anser att jag inte har rätt till livränta. Och jag tror inte att jag kommer kunna ändra deras åsikt. De gav lite olika anledningar till varför och hänvisade till en massa regler. Jag behöver inte gå in på detaljer, jag kan bara säga att vi alla tyckte att deras resonemang och regler är helt ofattbara! Helt absurda faktiskt! Det borde inte finnas en enda som har rätt till livränta med de där konstiga reglerna.

Jag var helt klart med rätt människor när jag öppnade det förbannade brevet. Vi skämtade och skrattade mycket om detta, och det var precis vad jag behövde!

Jag trodde nästan att jag skulle kunna ignorera brevet när jag kom hem, lägga mig i sängen, se en serie eller något på youtube och sen somna. Men jag hade fel! Jag lade mig i sängen och kollade på youtube men somnat har jag inte gjort än. Det där brevet har verkligen stört mig!

Jag hade ju redan halvt planerat en resa om det var så att jag skulle fått pengarna. Och jag tänkte även gå nån kurs, som jag isf själv skulle betalat för eftersom arbetsförmedlingen inte har några roliga kurser, men där gick det i kras! Det är ju något som tom skulle kunna ge mig större chans till ett jobb.

Det blev ännu ett slag i magen. Det här året har inte varit så roligt hittills. Jag började året med 0kr i inkomst för att arbetsförmedlingen gjorde fel, blev snuvad på en resa till Karibien, och nu detta. Dessutom har AF återigen lovat något som än så länge inte blivit av, och det är tre månader sen vi hade möte om detta. Så jag står fortfarande och stampar på samma j*la ställe!

Jag ska iallafall skicka ett sms till facket idag och berätta om mitt brev sen får vi se om det finns något sista hopp eller om det är helt kört.

Men nu, mina vänner, hade det varit skönt att sova så det ska jag försöka mig på igen.

Hoppas ni får en bra fredag!


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Skickar en massa kramar till dig!! <3
nouw.com/emmaengstrom
tessbjork
tessbjork,
Hilma
Hilma,
Men vad kämpigt att det ska krångla för dig... 😟 Hoppas så att det löser sig fina du! <3
nouw.com/hilma
tessbjork
tessbjork,
Tack! Ja det är väldigt trist, men det är bara att gilla läget!
nouw.com/tessbjork