Arbetsförmedlingen

Den 21a mars blev jag alltså arbetslös och gick till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Jag hade skrivit in mig på deras hemsida några dagar innan.

Dom öppnade klockan 9 och jag var där ungefär 10min innan dom öppnade. Där var en hel hög med folk som stod och väntade. Jag ställde mig där jag kunde synas minst och där jag ändå hade som mest space från alla andra. Där var folk i alla åldrar, former, kön och färger.

När dom till slut öppnade dörren så tog jag sats och sprang över alla i min väg för att försöka komma först i kön. Jag blev tvåa!

Jag gick fram till den snälla kvinnan som stod i disken när det var min tur. Hon kollade mitt leg och knappade lite på datorn. Där såg hon att jag skrivit in att jag jobbat på Scan. Hon frågade om det var vad jag gjort senast innan jag blev arbetslös. "Ja", sa jag. Sedan sa kvinnan "Jag ser att du har läst samhälle på gymnasiet och jobbat på äldreboende också, vilken merit! Du måste vara en av dom smartaste och mest kompetenta arbetssökande vi haft här. Det kommer inte vara några problem för dig att få nytt jobb, arbetsgivare kommer stå i kö för att ge dig jobb!".

Det kändes betryggande att hon sa det, så jag gick därifrån med ett stort leende och en tid till en handläggare den 29e mars.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer