Arbetsförmedlingen

Den 29e Mars var det då dags för att gå till arbetsförmedlingen igen. Jag satte mig ner och väntade på min handläggare. När hon kom frågade hon mig om jag fått en orange pärm, med infopapper, när jag varit hos dom innan. Jag sa nej och hon sa att det måste jag ha, och hämtade en till mig. Sedan sa hon att hon glömt ge en sån till personen innan mig. "Synd", tänkte jag om man nu måste ha en sån.

Handläggaren påpekade att hon var väldigt trött i huvudet denna dagen. Okej sa jag och tänkte att det är ju lätt hänt. Hon frågade mig lite om Scan och vad som gjort att jag fick sluta osv. Jag berättade att jag fått sluta p.g.a handleden. Och så frågade hon om min sjukskrivning. Jag förklarade för henne när jag började min sjukskrivning, och när den tog slut. Hon verkade inte riktigt hänga med och frågade mig säkert 3 ggr om detta för att försöka förstå vad jag menade. Och påpekade igen hur trött hon var i huvudet.

Sedan sa hon att jag kommer hamna hos någon på rehabsidan eftersom handleden inte är återställd än. Troligen skulle jag få arbetsträna också, för att se vad jag klarar av med handen. Hon sa att arbetsförmedlingen hade ställen där man kunde testa att arbetsträna, men dom var jag nog överkvalificerad för. Då fick jag istället hitta nånting själv.

Jag sa att jag nog vill plugga. Då sa hon att arbetsförmedlingen har arbetsmarknadsutbildningar och frågade vad jag ville läsa. Jag svarade och då kollade hon på datorn om dom hade några såna utbildningar. Det hade dom inte! Sedan föreslog hon socialpedagog, precis som en del andra personer gjort. Jag sa att jag vet inte riktigt vad dom gör ens. "Det vet knappt jag heller", sa hon och skrattade lite. Men någon sån utbildning hade dom inte heller.

Hon pratade negativt om både arbetsträningen och utbildningarna dom hade och jag undrade om det var för att hon var trött i huvudet, eller om hon bara var dum i huvudet! Det är illa nog att jag är arbetslös och har en invalid handjävel, ska jag dessutom behöva höra sånt när jag kommer dit första gången, och från någon som dessutom är till för att hjälpa mig? Hon borde sålt in deras grejer lite istället, eller iaf sagt på ett snyggt sätt att hon inte tycker att dom grejerna är något för mig eller liknande.

Men jag slipper iaf gå till just henne mer och det är jag glad för! :)

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Johanna Nilsson
,
Ingen vidare bra reklam, stress är nog det som det handlar om. Trist dock att inte känna sig välbemött. Önskar lycka till framöver!