Biljetter bokade, solsken och recept


Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott. Det har jag gjort. Jag satte på lite AMSR på Youtube när jag lagt mig i sängen och då sover jag alltid extra gott 😊

Jag ligger fortfarande kvar i sängen, har lite ont i magen faktiskt. Jag har bokat biljetter till The Nun på fredag. Äntligen ska jag få se den! Jag har väntat på den i över ett år! Jag hoppas verkligen att den är bra. Jag höll på att skita på mig när jag såg trailern så det är iaf ett gott tecken 😂

Solen skiner idag och jag och min syster ska till päronen och sola. Hon är ledig idag. Där kommer vi nog hålla till hela dagen.

Jag ska snart gå upp och försöka få i mig lite frukost. Får äta lite av sconsen jag gjorde igår. Ni var ett par stycken som ville ha receptet på dem så här kommer det:

Till 4 stycken

8 dl dinkelmjöl fullkorn
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk (eller filmjölk för saftigare, syrligare bröd)

1. Värm ugnen till 250°C (varmluft 225°C)

2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.

3. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg.

4. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.

5. Klicka upp degen i 4 delar på en plåt med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter.

6. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.

7. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Sen är det bara att äta! 😊

Hoppas ni får en bra onsdag!

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar