Chocolate chip cookies 

I fredags gjorde jag chocolate chip cookies som jag varit sugen på att göra länge. När dom svalnat lite efter att varit i ugnen, och jag smakade på en, tänkte jag "Va fan har jag gjort för nått egentligen?!" Den smakade bara beskt när jag tagit min första tugga, inte gott alls. Men det smakade bättre ju mer jag åt på kakan, och nu 2 dagar senare så är dom goda. Lite chewy, men goda
Här kommer det amerikanska receptet. Grundreceptet är egentligen bara banan och havregryn, och sen får man tillsätta vad man vill. Jag höftade lite hit och dit med dom andra ingredienserna, men det var ungefär såhär iaf:

Till ca 18 kakor

  • 2 stora mogna bananer
  • 1 1/4 cup havregryn
  • Ungefär 1/2 cup kokos
  • Ungefär 1/4 cup jordnötssmör
  • 1/2 cup chokladknappar, jag hade 72% belgisk choklad


Värm ugnen till 175°C. Mosa bananerna i en skål och tillsätt havregrynen. Vänd ner övriga ingredienser. Lägg en matsked kakdeg på bakplåtspapper på en plåt. Pressa ner med baksidan av skeden och forma till kakor. Baka 10-15min eller till kakorna är gyllenenbruna. Låt svalna på galler. Easy peasy!

Jag tror det är bäst att låta degen stå några minuter innan man gör kakor av dom för det var svårt att få degen att hålla ihop först, men efter en stund gick det bra!

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer