Dag 3 i Milano - Designeraffärer, Castello Sforzesco och Arco della Pace

Dag 3 (måndag) i Milano vaknade vi alldeles för tidigt och trötta var vi. Men det var bara att ta sig i kragen och påbörja dagen. Vi köpte en god frukost, åt och gjorde oss klara men segade också en hel del.


Den här dagen tänkte vi ta oss till den botaniska trädgården, Orto Botanico di Brera, och sen åka en turistbuss. Vi kom iväg ganska sent och de stängde 17 eller 18 så vi tog tunnelbanan och hamnade mitt i shoppingdistriktet. Därifrån fick vi sen gå en bit för att komma till trädgården. Vi gick igenom gatan med designeraffärer överallt men kände att vi inte hade tid att titta ordentligt.

När vi kom fram till trädgården så visade det sig tyvärr att den var stängd för oss. Det var nån påskäggsjakt för barn där inne så vi fick inte gå in. Synd tyckte vi.


Så vi gick tillbaka mot Moneyville och fotade lite. Jag trodde att det skulle kännas snobbigare där, men det var inte så farligt. Alla sorters människor gick på den gatan så det var skönt att inte vara de enda "fattiga" 😄

Sen gick vi till McDonalds och åt lilla menyn för att få något i magen och började gå mot Parco Sempione där vi tänkte åka turistbussen ifrån.

Vi insåg på vägen dit att vi inte skulle hinna till den sista turistbussen men vi gick ändå mot parken för vi ville se Arco della Pace som ligger bredvid.


<---Chiesa di San Fedele / Chiesa di San Giuseppe --->

Galleria Vittorio Emanuele II från en annan ingång än dag 1.

Chiesa di Santa Maria del Carmine --->

Och även i det här området var så många fina hus och kyrkor. I love it!


Det första vi möttes av vid parken var Castello Sforzesco. Vi gick in på slottets innergård, men blev snabbt utskickade igen med en bunke andra människor. De stängde tyvärr, klockan var 19.30. Så vi rundade slottet, som ligger i Parco Sempione, och gick runt bland all grönska. Vi kom fram till en stor damm med söta små ankungar, andra fåglar och sköldpaddor.

Arco della Pace --->

En konstig grej är att jag hade min riktiga kamera med mig överallt på den här resan, men jag använde inte den en enda gång! Jag fotade bara med telefonen.

Vi gick sen vidare till Arco della Pace, där vi stod och töntade oss ett bra tag innan vi tog oss vidare. I anslutning till parken stötte vi på klubben som vi blev rekommenderade att gå till dagen innan. Vi hade faktiskt bestämt att vi skulle gå ut den här dagen eftersom det aldrig blev av dagen innan, trots att vi skulle ta tåget vid 6 dagen efter och åka till Cinque Terre. Stället hade en ganska stor uteplats så det såg fint ut!

Vi tog sen tunnelbanan hem, köpte lite ny dricka, lagade mat, åt, duschade, drack och gjorde oss klara för att ta oss till den där klubben som hette Old Fashion. Inträdet kostade typ 100-200kr, kommer inte riktigt ihåg. Det var inte så mycket folk där, men det kändes lagom. De spelade bra musik (hiphop/RnB/reggaeton) fram till slutet och sen blev det för mycket gamla godingar (därav namnet Old School kanske?) för min smak. Vi blev tvungna att lämna stället innan de stängde (de stängde 5) för att hinna hem, tvätta av oss, sminka om oss och packa väskan för att ta oss till tåget. Men mer om det i nästa inlägg!

#bestofnouw


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså WOOOW! Man blir verkligen så sjukt resesugen nu! UNDERBART ju!! Stor kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja, skulle lätt kunna åka dit snart igen!
nouw.com/tessbjork
Emma Engström,
Åh, tråkigt att det var stängt för er men alltså WOW vad mycket fint ni fått se!! Är så avis ska du veta 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
tessbjork
tessbjork,
Ja, hade lätt kunnat åka dit snart igen!
nouw.com/tessbjork