Dag 4 - Cinque Terre (bildbomb)


Dag 4 i Milano skulle vi åka till Cinque Terre. Vi var sjukt trötta eftersom vi varit ute på kvällen och inte sovit nånting på natten. Vi kom hem till vår lägenhet vid 4.30-5.00, tvättade av oss, tog på oss nya ansikten, packade våra väskor och ringde en uber som skulle ta oss till tågstationen. Vid 6 gick vårt tåg.

Våra biljetter, tur/retur, kostade runt 400kr/pers och det tog ca 3 timmar att åka till Monterosso som var den första av de 5 byarna vi skulle besöka under dagen.

Vi försökte sova så mycket vi kunde på tåget och när vi vaknade så började vi äta på frukosten vi hade med oss men vi hann inte äta upp för vi var framme en stund senare.


Monterosso

Så nån gång efter 9 anlände vi, kissade (som kostade 1€ på stationen), gick in under tak (för det regnade) och åt upp vår frukost. Sen följde vi strömmen av människor och gick längs med havet. Det var så fint! Det kändes väldigt skönt att komma till kusten efter några dagar i storstan.

Vi hade tänkt gå iallafall en bit mellan de fem byarna men när vi kom till ett skjul, där man var tvungen att betala för att kunna gå slingan, så sa mannen där att han rekommenderade ingen att gå där eftersom det regnade. Man fick gå på eget bevåg. Vi ville gå så vi gick förbi hans skjul, men där satte han stopp direkt! Vi fick inte gå med våra skor. Vi hade sneakers med platt sula och det var tydligen för farligt. De hade satt upp skyltar där de visade att man inte fick gå i flipflops så vi trodde att det var lugnt för oss. Men vi fick helt enkelt gå tillbaka till stationen för att ta tåget istället! Så om ni ska dit och vill gå vägen mellan byarna; se till att ha riktiga vandringsskor på er! Såhär i efterhand var det nog lika bra att vi inte fick gå. Vi var så trötta, lite bakis och hade väldigt ont i våra fötter redan efter allt vi gått de andra dagarna.

Vi köpte tågbiljetter till den sista byn, Riomaggiore, för att sen ta by för by tillbaka mot Monterosso.


Riomaggiore

Det här stället gillade jag! Så fin by! Här fick vi köpa ponchos för det började regna rejält. Och vi köpte ett tågpass för att slippa köpa ny biljett på varje station. Kommer dock inte ihåg vad det kostade. Med dom här passen fick man gå gratis på toaletterna på stationerna i de olika byarna.


Manarola

Här stannade vi inte länge. Regnet öste verkligen ner. Vi gick inte ens på vägarna runt klipporna men kan tänka mig att det hade varit väldigt fin utsikt därifrån.


Corniglia

Det slutade äntligen regna och solen visade sig en liten stund. Här var vi inte heller så länge. Vi kände att vi inte skulle hinna med allt annars. Vi hade tänkt äta också innan vi skulle åka de tre timmarna tillbaka till Milano. Vi ville ta oss uppåt, men som ni kanske kan se på bilderna så var det en ganska lång serpentinväg man var tvungen att gå för att komma upp. Man kunde även åka minibuss upp men det var jättelång kö för att göra det och det verkade dessutom som att det bara var en buss som körde så det hade tagit evigheter innan vi kommit upp.


Vernazza

Den här byn var nog min favorit av alla fem! Det fanns så mycket att titta på. Kan också vara för att det inte regnade och att vi tog tid på oss där :) Vi tog oss upp till borgen för att få en fin utsikt och man måste betala för att göra det. Kommer inte ihåg priset men det var nog runt 2€/pers, och det var det värt!


Back in Monterosso

När vi kom tillbaka till Monterosso regnade det igen och vårt mission var att sätta oss nånstans och äta. Det var svårare än vi trodde att hitta något. Vi var dyngsura och frusna och ville sitta inne på nån mysig restaurang. Tyvärr hade de flesta ställena bara uteservering och om man kunde sitta inne så var det ett litet ställe som redan var fullt med folk. Genomblöta (trots ponchos) efter långt letande gick vi till Nouvo Eden Bar som hade plats även inomhus. Det var inte så varmt och mysigt där, men de hade iallafall varm mat till en billig peng! Och restaurangen låg precis vid vattnet så en dag när det inte regnar är det säkert jättefint. Det här var första (och sista) gången vi åt på restaurang på vår resa. Båda tog en pasta med en svampsås. Pasta plus en cola kostade ca 125kr. Det var gott, men såsen var mer som en soppa så tunn den var. Skönt var det iallafall att få vara inomhus, sitta ner och få något varmt i magen. Vid 18 gick vårt tåg hem igen och vi hade hoppats på att få sova men jag tror aldrig att vi gjorde det.

När vi kom tillbaka till Milano tog vi tunnelbanan hem, packade våra väskor eftersom vi skulle åka hemåt tidigt dagen efter, duschade och åt lite. Trötta som få gick vi återigen och lade oss sent. Jag tror aldrig att jag har sovit så lite under en resa som vi gjorde under de 5 nätterna i Milano.


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

enlisa
enlisa,
Vilka bilder! Blir otroligt sugen på att resa nu!
nouw.com/enlisa
tessbjork
tessbjork,
Tack! Ja det var underbart trots regnet!
nouw.com/tessbjork
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Så himla vackert. Blir ibland dåligt med sömn på resor men det brukar oftast vara värt det, för man får uppleva så mycket.
nouw.com/jossustravelpics
tessbjork
tessbjork,
Ja det var superfint! Håller med om att det är värt det 😊
nouw.com/tessbjork
Sarah,
Jättefina bilder 😊 Så roligt att få läsa om din resa 😊
CheerSarah.devote.se
tessbjork
tessbjork,
Tack, kul att du tycker det!
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså WOOOOW! Jag blir verkligen så sjukt resesugen nu - ihhh! STOR KRAM hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja!! Hade gärna åkt dit igen när det är bättre väder 😊
nouw.com/tessbjork