Det är mer stressande än man tror

En dröm jag har just nu är att få resa nånstans och komma bort från allt här hemma. Jag behöver verkligen ett miljöombyte!

Många tror eller tycker nog att om man är arbetslös så behöver man ingen semester för "man har ju semester hela tiden". Men det är lätt att säga för någon som har ett jobb.

Är man inte arbetslös så behöver man oftast inte stressa. Det behövde iaf inte jag när jobbade. Man har sitt jobb man går till och tar oftast inte det med sig hem. Man har troligtvis en mycket bättre inkomst, och slipper oroa sig för pengar. Och man har råd med en resa här och där om man skulle vilja. Den lyxen har inte jag just nu.

Jag märkte snabbt att vara arbetslös kräver mer tid och energi än att jobba. Och det är stressande hela tiden. Är man arbetslös kan man inte bara "lämna sitt jobb", eller sina tankar om jobb. Tankarna på jobb och allt som har med det att göra går runt och runt i huvudet hela tiden.

Man ska sitta och leta en massa jobb, vilket tar väldigt lång tid att gå igenom och sålla bland. Sen ska man lägga tid på en bra ansökan för just "det" jobbet.

Sen krävs det energi att gå och hoppas på de jobben man sökt. Och energi på att bli besviken om man inte går vidare i rekryteringen, och då stressar man för det. Och så börjar man fundera över vad som gjort att man inte blivit kallad till intervju och om man kunde gjort något annorlunda.

Sen stressar man hela tiden över sin ersättning, som trappas ner mer och mer ju längre tiden går. Just nu är jag väldigt orolig över mina pengar. Det har blivit ett fel med min ersättning denna månaden så jag har bara fått hälften av vad jag skulle fått. Och det kommer dröja innan jag får andra halvan, så det är knappt jag klarar mig just nu.

Det stressar såklart en att inte ha pengar. Man vill ju helst hitta på så mycket kul det bara går så att man inte dör av tristess när man går hemma. För det är det man nästan gör! Det är sjukt energikrävande de dagarna man inte har något att göra! Tyvärr kostar ju det mesta man vill göra pengar..

Just av dessa anledningarna så tycker jag faktiskt att jag förtjänar att en resa. Så man slipper tänka på allt som har med jobbsök och inkomst att göra.


Om man bara hade råd...


Tänk att få ligga under en sån här igen och bara njuta 😍


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer