En dag i Kalmar

Igår var vi i Kalmar hela dagen.

Vi kom dit vid 13 och började med att titta på slottet. Det fanns hur mycket som helst att se där!Det var väldigt fint och informationsrikt 😁 Man fick se olika kläder de använde, hur vissa blev straffade när de gjort något brott, hur slottet såg ut förr, sovrum, matsalen, kyrkan och hur köket såg ut, vad de åt o.s.v. Det är en jävla tur man inte levde på den tiden 😖😂

De hade en souvenir shop där med lite inredningsprylar, leksaker, smycken, choklad och marmelader, tvålar och doftljus. I andra souvenirbutiker brukar sakerna vara dyra, men här var det faktiskt billigt om man jämför! 😳 Jag köpte dock inget där.Sen gick vi lite i Stadsparken som var mycket mindre än vi trodde att den skulle vara 😂 Sen vidare mot centrum, där det var marknad så vi gick igenom den.

Efter det kollade vi in domkyrkan och gick in i den och kollade lite.Vädret blev bara värre och värre, men vi gick tillbaka mot slottet och Kalmarsundsparken. Jag tycker inte det var en park riktigt..

Men Sveriges längsta bänk fanns där iaf 😂 222 meter lång!

Sen gick vi ner mot bryggan. Det blåste jättemycket och hade börjat regna, men det var bara att gilla läget! Vid bryggan fanns det lite sandskulpturer.När det blivit för kallt där gick vi tillbaka mot centrum för att äta.

Vi hamnade på Skafferiet där det blev svampsoppa till förrätt och hamburgare med sötpotatispommes till huvudrätt. Det var jättemycket mat så huvudrätten orkade jag inte äta upp men allt var väldigt gott!

Sen var det dags för hemfärd, vi var trötta alla 3!Detta var ännu en bra utflyktsdag! 😊


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

annahss
annahss,
Vilken härlig utflykt! Och wow vad häftigt med statyer av sand typ, så häftigt ju! 😃
nouw.com/annahss
tessbjork
tessbjork,
Ja det var verkligen en jättebra dag! 😃
nouw.com/tessbjork
MissChaos
MissChaos,
Jag tänker bara på Salve när jag ser/hör talas om det slottet 😛 Grymt välgjorda sandfigurer förövrigt, synd bara att de typ är allergiska mot vind och regn 😕
nouw.com/misschaos
tessbjork
tessbjork,
Haha! 😃 Ja dom var jättefina! Tyvärr hade nog någon varit och förstört en av dem 😕
nouw.com/tessbjork
Readthis
Readthis,
Vilken bra dag! Så coolt med sandskulpturer 😍
nouw.com/readthis
tessbjork
tessbjork,
Ja det var en toppendag! 😃 Ja dom var jättefina
nouw.com/tessbjork
minframtid
minframtid,
Vilken härlig utflykt! Åkte ni på egen hand eller hade ni bokat någon guidad tur eller så? Det verkar ju så spännande! Mina barn hade älskat en sådan här resa.
nouw.com/minframtid
tessbjork
tessbjork,
Ja det var en jättebra dag! 😃 Vi åkte på egen hand, men på slottet finns guidade turer som ingår i priset om man vill ha det. Vi gick dock själva. Det fanns lite extra grejer för barn där just nu tror jag. Vi tittade inte in i alla dem rummen så vet inte exakt vad det var för något. På innergården kunde barnen rida på låtsashästar och prova på att fäktas med riddare. All info finns på http://kalmarslott.se 😊
nouw.com/tessbjork
Angelica,
Vad vackert det ser ut!
angelchanelle.blogg.se