Ett middagstips


Förra veckan när jag kom hem från stranden så var jag sjukt hungrig. Maträtterna som jag hade fyllt kylskåpet med grejer till skulle ta för lång tid att laga så jag improviserade ihop en annan maträtt som gick betydligt snabbare. Och det blev så gott! Det är verkligen inget revolutionerande eller nytt, det finns säkert många som gjort just en sån rätt, eller iallafall en liknande. Men jag tänker dela med mig av det här ändå. Jag gjorde allt på måfå så jag kan inte skriva några exakta mått. Man får smaka sig fram.

Pasta var det första jag tänkte på att äta eftersom det går snabbt att koka. Sen hittade jag en stump röd paprika i kylskåpet, några skrynkliga och nästan lite för gamla champinjoner, gul lök, en vitlöksklyfta, fryst sparris, lite pärsons tunna skivor rökt hushållsmedwurst, basilikapesto med citron (icas), och fetaost.

Så jag kokade pastan och stekte lök och vitlök i en panna. Sen slängde jag i paprika och svamp, knäckte sparrisen i bitar och slängde i den. När det nästan fått stekas klart så lade jag i den prickiga korven som jag delat i bitar och hällde på den kokta pastan. Sen rörde jag bara runt allt med pesto och smulade på fetaost när jag lagt allt på en tallrik. En väldigt snabb och enkel maträtt, och dessutom hur god som helst! Ni får inte utesluta sparrisen, för den är verkligen pricken över i:et! 👌

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar