Första dagen i Milano - Fina hus, Duomo di Milano och Galleria Vittorio Emanuele II


Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och lyckats skriva ihop iallafall ett inlägg om vår Milanoresa, så här kommer det! :)


Jag tänkte först visa på karta var vi bodde nånstans. Via Donatello hette gatan vi bodde på i vår smutsiga lägenhet. Vår första dag i Milano tänkte vi bara promenera runt utan något egentligt mål. Det var 23 grader och solen sken, det kändes som sommar! Vi började gå lite från centrum mot öst och sedan söderut innan vi tog oss in mot kärnan.


Det var så fint en bit från vår lägenhet! Så många fina hus (fina hus fanns det visserligen överallt men inte som såg ut såhär), gröna träd och grönt gräs. Allt var så mysigt, lugnt och fridfullt där. Jag blev kär direkt!

När vi gått ett tag började vi bli riktigt hungriga så vi letade upp en affär för att köpa med oss något. Därifrån gick vi sedan in mot centrum, men hittade inte ett enda lugnt ställe att äta på. Till slut var vi verkligen inne i kärnan vid Piazza del Duomo och det kryllade av folk! Där var det absolut inte lika fridfullt kan jag säga! Vi hade gått så länge utan att få vår mat så vi ville bara därifrån och äta. Några bilder ville vi inte ta där när det var så mycket folk, det var inte lönt.


Så vi fortsatte gå och hittade till slut en liten park utanför ett universitet en bit från allt ståhej, och satte oss på en bänk under gröna träd. Vi smaskade i oss en sallad, focaccia med tomat och sjukt goda små färskostar med chili och vitlök. Och det var inte lite vitlök i dem kan jag säga! 😄


Chiesa di Santa Maria presso San Satiro

Chiesa di Santa Maria & ODStore.

När vi ätit klart gick vi tillbaka mot röran och folktätheten. Tog bild på Santa Maria kyrkan och gick även in i den men där fick man inte fota. Hamnade sedan i en godisbutik i 3 våningar som heter ODStore, sjukt mycket godis fanns det! Jag köpte inget men Ellen köpte lite Baci (italienskt choklad).


Duomo di Milano

Duomo di Milano & Galleria Vittorio Emanuele II

Sen var det lite mindre folk utanför Duomon så vi lyckades få till lite bilder ändå. Alltså den kyrkan är sjuk! Hur har människor kunnat bygga något sånt här? Gallerian som ni kan se på sista bilden gick vi inte in i för där var det fortfarande packat med folk, men den är ju så fin!

Det började bli kväll och vi strosade hemåt igen. Vi tänkte gå på bio när vi ätit middag, det låg en biograf ca 100 meter från vår lägenhet. Men vi var lite oroliga att deras filmer skulle vara dubbade så vi gick dit och frågade, och mycket riktigt var det så! Jag trodde italienarna hade vuxit ifrån sånt men tydligen inte 😂 Så vi gick hem igen och satte igång en film på Netflix istället.

#bestofnouw


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

nooralinnea
nooralinnea,
Magiskt! Italien är ju lite av en dröm!!!
nouw.com/nooralinnea
tessbjork
tessbjork,
Ja verkligen jättefint!
nouw.com/tessbjork
malinkirstine
malinkirstine,
Jag ska nog åka till Milano i juni! Längtar ännu mer nu när jag ser dina bilder! Kram
nouw.com/malinkirstine
tessbjork
tessbjork,
Ja där är verkligen såå fint! Jag blev förvånad faktiskt, trodde det skulle kännas mer "storstadigt" men det gör det inte.
nouw.com/tessbjork
Angelica,
Wow, ser helt magiskt ut!
angelicawahlin.se
tessbjork
tessbjork,
Tack, det var det verkligen!
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja, ja, ja! Jag kan va på Arlanda om 40 minuter. Ses där? Så hoppar vi på första bästa flyget tillbaka dit 😉 KRAM fina <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Haha, ja hade varit underbart! 😊
nouw.com/tessbjork