Fredag på Oslobåten

Nu börjar jag känna mig lite piggare och som mig själv igen så nu orkar jag berätta om helgen!

När jag och hästen gick på Oslobåten och kom till vår hytt, som var större än grabbarnas 4-manna hytt, så tog vi några snapsar och sköljde ner med Äppeljuice för att snabbt peppa upp oss (det behövdes).

Efter 2 väldigt små snapsar blev vi fulla! Men vi drack lite till ändå. Hästen hade varit duktig o rostat pumpakärnor med salt kvällen innan så vi hade det som tilltugg.

När vi var uppe på däck och skulle spana när vi lämnade Köpenhamn så var det så soligt och skönt, trots att det blåste!

Sen gick vi ner till shopen och köpte dricka och det här:

Jag var hungrig så jag köpte en pastasallad i ett plastglas och så gick vi tillbaka till hytten. Jag började äta på min sallad, och såg då att vi fått sms från grabbarna att dom satt uppe på italienska restaurangen och skulle äta. Kaninen frågade om han skulle beställa pizza till oss. Vi sa ja, tog ett par snapsar till och gick upp och joinade dom. Dom verkade nyktra och väldigt lugna alla 4.

När det var dags att betala så råkade kaninen betala en av våra pizzor. Hästens kort funkade inte så jag skulle betala den andra. När jag fick kortläsaren skulle jag välja mellan 2 knappar (kommer inte ihåg vad det stod på dom) och jag tryckte på en av dom. Sen tog servitrisen kortläsaren igen och sa att kaninens summa helt plötsligt stod på den igen! Och han hade ju redan betalat. Det tyckte hon var väldigt konstigt, så hon gick iväg en stund och när hon kom tillbaka sa hon att allt nog var OK. Så vi lämnade stället, utan att jag betalat vår ena pizza. Jag hade ju inte ens tryckt in min pinkod Oops!

För två år sen var vi på samma båt, samma gäng -1 person och skulle äta på samma ställe. Då skulle jag betala allas mat, men hade glömt föra över pengar till det kontot så det gick inte igenom. Men av nån anledning trodde servitrisen att det hade det (kan ha varit samma person som denna gången) så vi kunde lämna stället utan att betala då oxå

Vi gick till våra hytter och gjorde oss klara för festen vi skulle ha i vår hytt. När pojkarna sen knackade på en timme senare var det stor skillnad på dom. Den ena jycken började skrika så fort han kom in och deras högtalare var på full blås. Det var livat! Men vi fick inga klagomål. Vi hade ändå dörren öppen emellanåt för det var varmt.

För två år sen fick vi tre varningar. Först från en vakt, sen en annan vakt. Och till sist av båda vakterna tillsammans. Då var det så varmt i killarnas hytt så vi fick ha dörren öppen hela tiden.

Efter ett tag såg den skrikande jycken helt borta ut och satt bara och stirrade ut i tomma intet, kaninen bytte låtar hela tiden, grishunden hade börjat rappa, och den andra hunden var på vift. Jag och hästen höll oss lugna. Till slut bestämde vi oss för att gå upp på Sky Club.

Där var faktiskt bara äldre folk än oss, som dansade hej vilt till 70, 80, och 90tals musik. Musik som kanske ingen av oss riktigt gillar. Bara den ena jycken. Han sprang runt och viftade på svansen för han var så glad och dansade massor. Den andra jycken satt fortfarande bara och stirrade. Vi andra satt en stund ute i vinden. Det hade börjat blåsa massor och båten gungade mycket.

Efter ett tag var hästen borta så jag gick ner till vår hytt för att se om hon var där. Det var hon. Vi hade tänkt gå upp igen men det gjorde vi aldrig. Hästen somnade så då la jag också mig. Det blev en ganska tidig kväll.

Men under natten vaknade vi flera gånger av konstiga knarriga ljud och att det kändes som att båten höll på att tippa helt och av grejer som trillade i golvet. Men vi klarade oss i hamn!

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer