Glass utan tillsatt socker


I somras köpte jag en glass på City Gross som jag aldrig hört talas om innan. Wauw! heter den och jag har inte sett den någon annanstans. Tyvärr råkade jag glömma av den i några timmar samma kväll som jag köpte den så den hann smälta helt innan jag la den i frysen 🙈😁

Jag köpte smaken choklad men den finns i andra smaker också, bland annat jordgubb, lakrits och pistage. Ingen av smakerna har något tillsatt socker och just chokladglassen har 64% reducerat sockerinnehåll i förhållande till traditionell chokladgräddglass.

För ett par veckor sen valde jag och min syster att smaka på den trots att den smält innan den hamnade i frysen hemma. Vi trodde den skulle vara väldigt isig och inte så god. Men den var inte isig alls. Vissa glassar utan tillsatt socker osv tycker jag kan ha en lite annorlunda konsistens än vanlig glass och det tar ofta väldigt lång tid för den att tina lite innan man kan äta av den. Men den här hade faktiskt samma konsistens som vanlig glass tyckte vi och smaken var god! Den smakade som en vanlig god chokladglass. Dessutom behövde vi inte vänta länge innan den tinat för att kunna äta av den.

Däremot kan man ju inte veta om det hjälpte smak och konsistens att jag råkat smälta den innan 😂

Har ni smakat på glassen?

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer