Hur gör ni er köttfärssås?

Kvällens middag blev pasta och köttfärssås, gott! 😍

Jag är lite nyfiken på hur ni gör er köttfärssås och vad ni har i. Alla har ju olika sätt.

Jag har tex alltid nötfärs, gul lök, vitlök, krossade tomater, tomatpuré och svamp. Helst färsk svamp, men det blir oftast burksvamp. Jag brukar har rivna morötter också i, men jag har helt glömt bort att köpa det så det blev inga idag. Sen vill jag gärna ha lite sting i den så jag har salt, ceyennepeppar, lite paprikapulver och peppar. Oftast har jag svartpeppar, men ibland vitpeppar och jag tycker nog faktiskt att det är godare med vitpeppar.

Ibland blir ändå smaken lite tunn på min köttfärssås. Jag har testat med buljongtärning ett par gånger, men jag tycker konstigt nog inte att det blir gott.
Brukar ni ha buljongtärning i er köttfärssås?

Jag har hört folk som har grädde i sin köttfärssås och jag tycker det låter lite märkligt. Men jag själv har faktiskt lite creme fraiche i min ibland.

Så hur gör ni för att er köttfärssås ska bli god? Vad har ni i osv? Tell me!

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,
Äter inte köttfärs, men vi hade alltid i creme fraiche och italiensk salladskrydda. Annars brukar killarna blanda en burk paprika/ chilicreme fraiche i köttfärsen, det gillar de. Själv äter jag kycklingfärs sås, så himla gott.
nouw.com/ulvelotta
tessbjork
tessbjork,
Intressant med italiensk salladskrydda i 😊 Kan tänka mig att det blir gott med paprika/chili Creme fraiche 😊 Jag har aldrig haft kycklingfärs I köttfärssås, bara till tacos. Borde kanske testa i köttfärssås nån gång..
nouw.com/tessbjork
carolineanette
carolineanette,
Den ser mycket god ut iallafall:) så avis på dig som får ha svamp i, min sambo avskyr det så här åker det inte ner nå svamp haha!
nouw.com/carolineanette
tessbjork
tessbjork,
Tack 😊 Åh, så tråkigt :/ Jag älskar svamp och måste ha det i allt 😄
nouw.com/tessbjork
Christer ,
Kycklingfärs, chilisås, vitlök, tomstpure. Sen kör vi med färskpasta..
www.christerholm.nu
tessbjork
tessbjork,
Låter gott! 😊 Jag har faktiskt aldrig testat kycklingfärs till köttfärssås. Bara till tacos.
nouw.com/tessbjork