Hur har jag råd?


Den här frågan fick jag för två veckor sen. Jag svarade hen i en kommentar men kom sen på att det kanske är fler som undrar? Så därför tänkte jag nu svara lite mer ingående i ett inlägg också.

Jag har inte så mycket utgifter. Jag har inga barn, inga lån kvar på min lägenhet, jag har en hyra på ynka 2500kr i månaden, jag har inget körkort och därmed heller ingen bil att lägga pengar på. Annars är det bara el, mobil, bredband, mat osv som kostar. Kläder har jag lagt en massa pengar på innan, men det har jag verkligen så det räcker och blir över så det lägger jag nästan ingenting på längre. Jag köpte lite bikinis i våras, men det är nog ungefär allt.

Jag har haft lite sparade pengar sen innan och jag har alltid en liten "gömma" i min lägenhet med kontanter från födelsedagar och julaftnar. Jag vill helst ha dem där och försöker att inte röra dem alls, men det händer att jag får nalla av dem ibland när det känns lite knapert.

Vad gäller resor så försöker vi hitta så billiga alternativ som möjligt. Vi väljer bort charterresor och bokar flyg och boende var för sig. Det kan man tjäna mycket på. Vi åker t.ex. på en billigare dag och tar t.o.m. en lite längre rutt ibland för att flyget ska bli billigare. Boende bokar vi via airbnb, där man kan hitta både bra och billiga hus/lägenheter. Sen är nog just Tobago (som vi varit på 2ggr det här året) lite billigare i jämförelse med andra ställen i Karibien, både att leva och bo.

Allt handlar om prioriteringar. Jag väljer att lägga pengar på upplevelser för att det är viktigt för mig. Jag behöver det, inte minst nu när jag är arbetslös. För andra är det kanske inte lika viktigt, och man lägger då pengar på annat.

Jag försöker sälja så mycket jag kan när pengarna börja sina, såsom kläder, möbler, inredning och annat jag inte använder. Jag gör allt jag kan för att jag ska kunna resa, gå ut och äta och hitta på andra saker även nu när jag är arbetslös. Jag vill inte behöva ge upp det för att jag får mindre pengar. Det går att lösa om man bara vill! 😊


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

sillyme
sillyme,
Jag har också fått en sån kommentar. Säkert från samma. 😬
nouw.com/sillyme
tessbjork
tessbjork,
Ja det kan det säkert vara då 😊
nouw.com/tessbjork
happyM
happyM,
Så sant med prioriteringar! Skönt att slippa kostnader på kläder, för mig är det nog det som största delen av mina inkomster går till 😂 ❤️
nouw.com/happym
tessbjork
tessbjork,
Haha ja det var samma för mig för några år sen, jag lade sjukt mycket pengar på kläder 😬 Nu har jag som tur är lagt av med det 😆
nouw.com/tessbjork
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
sant & bra skrivit
nouw.com/jagochminahjärtan
tessbjork
tessbjork,
Lii76
Lii76,
Att folk orkar bry sig! Kul att du har möjlighet till allt säger jag. ☺️
nouw.com/lii76
tessbjork
tessbjork,
Haha ja lite märkligt är det. Tack, det tycker jag också 😊
nouw.com/tessbjork