Jag fick en present! 

Jag fick ett brev idag från World Animal Protection. Jag är månadsgivare och skänker en viss summa pengar i månaden till dem. 

I detta brevet fick jag en liten present av dem som jag visar längre ner. Jag fick även information om björnar i Rumänien. Jag berättar en del av vad som stod där. 

World Animal Protection har genom åren lyckats rädda 94 björnar från djurplågeri i fångenskap i Rumänien. Men det finns många björnar kvar i fångenskap. En del har suttit 20år i sina burar. Björnarna blir traumatiserade av att sitta i så små burar och börjar skada sig själva i frustration. Några tuggar så mycket på det rostiga gallret att deras tänder bryts av. Andra vankar av och an på betonggolvet. En del biter sina tassar blodiga. 

En som troligtvis fortfarande sitter inburad i Rumänien efter 20år är björnen Donna. Hon var tillsammans med 6 andra björnar instängd i dåliga burar utan skydd för regn och sol när Animal Protection var där. De är fast hos en privatperson. World Animal Protections lokala samarbetspartner AMP har flera gånger försökt tala honom till rätta och få honom att överlämna björnarna så de kan få leva ett bra liv i reservat. Men utan resultat. Sist de var där blev de bortjagade med hagelgevär. De fick aldrig se då hur Donna och de andra björnarna mådde. 

De skrev också om björnar de har räddat från en vanskött djurpark i Rumänien som nu lever i reservat och känner gräs under sina tassar, leker i bassängerna, äter bär direkt från buskarna, och rullar runt i ekskogen

Jag har startat en insamling där pengarna går till World Animal Protection. Skänk gärna en gåva HÄR! Dessa pengarna kanske kan hjälpa till att rädda de här björnarna. Tycker man att man inte har råd att skänka en slant men ändå vill bidra, så får man jättegärna sprida insamlingen. Det har t.ex. snälla Elin Börjesson gjort på sin blogg  Skrivochvarglad. Tack för det! 

Presenten jag fick var de här adressetiketterna, totalt 15 stycken med björnar på som räddats och nu lever glada i naturreservat

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer