Katten trillade ut genom fönstret!

I lördags fick jag och min häst äntligen träffa vår kusin kanin! Sist vi sågs var på nyår. Hästen hämtade henne vid tåget, sen kom dom till mig. Vi hade bestämt att det skulle bli lite fest men inte exakt vad vi skulle göra eller var vi skulle.

Men vi korkade upp och beställde mat från viking pizzeria. Det var varmt i min lägenhet så jag vippade upp fönsterna i köket. Katterna gillar att vara i fönsterna när dom är öppna men vi hade koll så att dom inte gick dit eftersom jag bor på 3e våningen.

Vi hade mycket att prata om och när vi pratade om en grej så hamnade vi på 7 olika sidospår, så när vi hade pratat klart om dom fick vi till slut prata om det vi hade tänkt från början. Ibland gjorde vi inte ens det och kom in på ännu fler sidospår.

Så tiden gick och klockan började bli mycket. Vi bytte om och fixade till det sista på våra anleten. En kort stund var vi allihop i hallen. Då hörde vi något från köket! Jag bara visste att någon av katterna trillat ner från fönstret. Vi sprang till fönstret och såg Disco nere på marken. Han gick iaf så då kunde man pusta ut lite men den här mamman var självklart orolig ändå och sprang ner för att hämta honom. Som tur är så är det gräs under fönstret.

När jag kom ner till honom så var han rädd och jamade, hade en jättesvans och försökte nästan klättra upp längs väggen. Jag plockade upp honom och stackaren skakade. På väg mot dörren rymde han två ggr men jag plockade upp honom och när vi kom in genom porten sprang han upp för trapporna och in i lägenheten. Han var precis som vanligt och verkade inte ha ont nånstans! Nu har han 7 liv kvar.

Sen fortsatte vi göra oss klara och kolla med andra kompisar vad dom gjorde/skulle göra osv. Vi ringde också alla taxibolag i stan. Det fanns ingen taxi på lång tid så vi bestämde oss för att ta bussen in till stan. Vi hade 8min på oss att packa ihop våra saker o välja skor och ta oss till busshållplatsen.

Vi sprang till bussen och kunde hela tiden se om den åkte förbi busskuren, men det gjorde den inte. När vi kom fram var vi tidiga. Men det kom aldrig någon buss... Då fick vi ringa vår jyckekompis, för att tigga skjuts, som vi visste var på väg i en bil mot stan med två kompisar. Dom var i Tollarp så vi fick vänta en stund.

Vi kom in på Bånken runt 01.50 och tog en drink baren. Sen dansade vi. Det fanns en del störiga människor där, men vi gjorde vårt bästa för att ignorera det. Vi dansade tills dom stängde klockan 3 sen gick vi till Burger King.

Vi beställde vår mat o hästen tog ett bord där ute till oss. Jag och kusin kanin fick vänta på vår mat. Medans vi väntade stod det en kille med fyllehicka bredvid oss. Han hade stått där länge så vi trodde han också väntade på sin mat. Men det gjorde han inte. Han ville vänta tills hickan gått över för han tyckte det var pinsamt att beställa mat med sån hicka Vi fick vår mat och önskade den hickande killen lycka till och gick ut.

Där hade hästen fått killsällskap vid sitt bord. Vi satte oss hos dom och pratade en liten stund, sen var jag tvungen att fråga vilket år dom var födda. Den ena var född metallhäst och den andra var en eldtiger precis som mig. Och eftersom vi undrade när dom var födda och sedan hade lite följdfrågor till dom för att kunna säkerställa vad de var för djur, så blev tigern lite nyfiken på de här med kinesiska horoskopet. Han trodde kanske inte direkt på horoskopet, han hade en egen teori om hur saker hos djuren kunde stämma så bra in på folk. Men han var ändå intresserad. Vi diskuterade en stund med honom om det, sen sa hästen något som hade med ämnet att göra men vi såg direkt att han blev sur. Han kunde inte dölja det, precis som en liten tiger

Min jordhäst ringde en taxi sen började vi sätta en diagnos på metallhästen. Han var lite blyg av sig och sa inte så mycket, även en utmärkt värd i sitt hem. Det tyder mer på att han är ett får, som kommer efter hästen i zodiaken.

Sen kom vår taxi så vi lämnade bordet allihop och på väg till bilen så ville tigern veta mer om elementen och vad dom stod för. Då sa jag bland annat att eld står för att det ska va kul tillsammans och att man är social. Då tyckte han att det lät lite märkligt eftersom hans kompis, som också är eldtiger, var en riktig enstöring. Jag sa att tigrar är lite enstöringar, som behöver få vara för sig själva ibland. Så även om vi tycker om att ha kul med andra och vill ha glädje så måste vi ändå få vara ifrån andra ibland. Det höll han fullständigt med om. Sen sa vi adjö till dom och satte oss i vår taxi.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer