Kinesiska horoskopet

Det här med djuren i det kinesiska horoskopet har jag lärt mig hos min akupunktör i kinesisk medicin, och jag tycker att det är så intressant för det stämmer in så bra på folk!

Det gör att det blir lättare att förstå sig på varför vissa gör som dom gör eller varför dom säger som dom säger eller beter sig på ett visst sätt.

T.ex varför dom som är födda i apans år kan vara ganska tetiga. Eller varför kaniner inte gillar konflikter och springer ner i sin håla, varför råttan lätt kan bli hispig och vill ha stenkoll på allt, varför oxen är envis, varför draken kan vara mindre empatisk än andra, varför ormen har olika sanningar, varför hästen kan verka självcentrerad, varför fåret är lugnt och reserverat, varför tuppen gärna hackar på andra, varför hunden vill att allt ska vara rättvist, och varför grisen kan vara lite för godtrogen. För att det är inbyggt!

Det gör det också mycket lättare att förstå sig själv. Det är lättare för mig att acceptera att jag så lätt kan bli irriterad och arg nu när jag vet att jag är tiger. För det är inbyggt! Detta ger en också chansen att försöka ändra på sina negativa sidor och bli en bättre version av sig själv.

Man kan vara ett annat djur än det man är född i. Men man kan bara vara ett djur som kommer året innan, eller året efter det året man är född. Jag är född 85, i oxens år. Jag skulle kunna vara råtta som är året innan, men jag är tiger som kommer året efter.

Min mamma och min bror är födda i ormens tecken, men är hästar, som kommer året efter. Min syster är född i fårets tecken, men är häst som kommer året innan.

Ibland när jag tittar på TV och tycker att någon där är knäpp, rolig eller väldigt speciell så spekulerar jag i vilket djur personen är och känner att jag måste få veta det. Då googlar jag när personen är född. Sedan går jag in på China Highlights för jag tycker det är väldigt enkelt att kolla upp årtalen där. Ibland har jag rätt och ibland har jag fel. Vissa djur har jag bättre koll på andra.

Där kan man även se vilket av de fem elementen vatten, eld, jord, metall och trä man är. Jag är ju då eld.

Det finns totalt 12 djur och alla har två andra djur som man passar bäst med. På China Highlights så tycker jag inte riktigt att det som står om djuren och vilka djur man passar med stämmer så bra.

Jag tycker att allt står bäst beskrivet och stämmer in bäst i denna boken på engelska, som du kan hitta HÄR

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Fick veta att jag är kanin, det kan nog stämma ganska bra. Framförallt mina lycko datum 26,27 och 29, då lönen kommit och spenderats Personligheten, stämmer in en hel del, skumt!