Kinesiska Zodiaken - Tuppen

Läs introduktionen HÄR

Nummer 10 i kinesiska zodiaken är Tuppen.

Årtal: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029

Metall: 1921, 1981, 2041

Vatten: 1933, 1993

Trä: 1945, 2005

Eld: 1957, 2017

Jord: 1909, 1969, 2029


Tuppen är den mest missuppfattade och mest excentriske av alla tecken i zodiaken. Utåt är han symbolen för självsäkerhet och aggression, men i hjärtat kan han vara konservativ och gammaldags.

Det finns 2 sorters tuppar. De snabba extremt pratsamma, och de ståtliga observatörerna med röntgensyn. Båda är lika svåra att ha att göra med. Tuppen har många kvalitéer. Han är skarpsinnig, prydlig, noggrann, organiserad bestämd, alert, rättfram och direkt. Han kan också vara brutalt kritisk. Fråga honom aldrig om hans ärliga åsikt. Risken är att du aldrig hämtar dig från den.

Han älskar att argumentera och debattera, framförallt för att visa hur kunnig och smart han är. Men han kan vara väldigt okänslig och om han själv skulle bli minsta sårad så är han odräglig tillbaka. Han är inte skapad till att vara diplomatisk. Situationer som kräver takt, finkänslighet, och diskretion funkar inte för honom. Tuppen är en fantastisk artist och skiner när han står i centrum.

När han inte mår bra så är han egoistisk, påstridig, och för motsträvig för sitt eget bästa. I sitt eget huvud har han alltid rätt. Han är troligtvis en person som drar ut på saker för att få sin vilja igenom. Alla tuppar är bra på att ha hand om pengar. De är fascinerade av bokföring, sortering, och att vakta pengaboxen. Tuppen fixar budget för allt han kommer åt, inkluderat sin tid, din tid, brevbärarens tid, företagstid, barnens scheman o.s.v.

Hans nyckelord är service. Han älskar svåra uppdrag, men förvänta dig inte improvisation. Han är en tydlig person och förväntar sig tydliga order. Man ser många tuppar i det militära. Oftast bland de högre uppsatta. Du kan inte förvänta dig att han är mångsidig eller uppfinningsrik, det är att begära för mycket av honom.

Förvänta dig inte heller långa ursäkter från en tupp. Ibland biter han hellre av sin egen tunga än erkänner att han har fel. Tuppen har ett gott hjärta, starkt samvete och de bästa intentioner. Men hans nobla idéer och gigantiska självbild kan ta över.

Ta hans kritik med lätthet och humor. Det är ingen idé att bli arg. Vad han än hotar med så är det sällan han gör action av det. I slutändan kommer han hjälpa dig ändå. Han vänder aldrig ryggen mot någon som behöver hjälp. Han är aggressiv för att han är så säker på att han har rätt och stänger sitt sinne för andra åsikter. Hur kompetent han än må vara, så måste han lära sig att han inte kan ta sig an världen på en dag programmera om alla att göra som han vill.

Han älskar lovord, är allergisk mot kritik och vill inte dela rampljuset med andra. Tuppen kommer alltid göra intryck på dig. Antingen blir du förtrollad och lär dig att älska honom, eller så kommer du inte klara av att varken se eller höra honom.


Personer födda i Tuppens år ser verkligen ut som tuppar. De går som tuppar med bålen utåt. Kan även vara ryckiga i sättet de rör sig på och har oftast en "näbb".

Kända Tuppar: Donald Trump, Zlatan Ibrahimovic, Beyoncé, Jack Black, Heather Dubrow


Tuppen passar bäst med Ormen och Oxen.

Motsatsdjur är Kaninen. Tuppen gillar att lägga alla sian kort på bordet och prat om dem i detalj, medan Kaninen föredrar med diskreta metoder. Tuppen tycker att kaninen sinkar framsteg genom att vara hemlighetsfull och kaninen tycker att Tuppens stil är skrikig.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer