Kinesiska Zodiaken - Apan

Läs introduktionen HÄR

Det nionde djuret i kinesiska zodiaken är Apan.

Årtal: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Metall: 1920, 1980, 2040

Vatten: 1932, 1992

Trä: 1944, 2004

Eld: 1956, 2016

Jord: 1908, 1968, 2028

Apan är en uppfinnare, improvisatör och motivatör. En kvacksalvare kapabel att dra alla till sig med sin list och charm. Han är ett kvicktänkt geni, smart, flexibel, och påhittig. Apan löser lätt problem och lär sig snabbt. Han kan bemästra allt under solen. Han blir framgångsrik vad han än väljer att göra. Ingen utmaning är för stor för honom.

Det negativa med apan är att han har ett medfött överlägsenhetskomplex och det gör att han inte har så stor respekt för andra. Han kan vara extremt självisk, egoistisk och arrogant. Han kan också vara avundsjuk när det gå bra för andra.

Han är väldigt tävlingsinriktad, men är bra på att dölja sina känslor och listiga planer. I sin jakt på pengar, framgång eller makt är hans förmåga oslagbar. Med sin medfödda mångsidighet kan han bli en bra skådis, författare, diplomat, advokat, idrottsman, börsmäklare, lärare o.s.v.

Han är en väldigt social person som kan hamna på rätt sida med alla, även efter han har lurat dig. Han har en intensiv tro på sig själv. Apan är tursam, smart och osjunkbar. Med en sådan smart personlighet är det svårt för folk att lita på honom, och de ifrågasätter alltid hans motiv. Apor döms ofta hårt och blir falskt anklagade av folk som inte är lika skickliga som honom. Hans popularitet går upp och ner som en jojo. Men han verkar aldrig bekymrad över din åsikt om honom. Kanske för att han vet att han kan ändra den.

Detta betyder inte att han vägrar ta emot kritik, inte om du känner honom iaf. Det är bara det att han inser innan alla andra att inget är permanent eller inte går att reparera. När du har att göra med en apa så var saklig. Objektivitet är något som han lever efter.

Med sitt intellekt, bra minne och mentala skicklighet så blir han en vinnare på alla områden. Han är väldigt nyfiken och provar allt en gång. Apan har ett samvete och när det besvärar honom för mycket så kommer han vara överväldigande generös helt plötsligt. Men det varar inte länge.

Trots apans många brister kommer han ändå ha folk runt sig för de klarar sig inte utan hans expertis och kompetens. Han är en stor tillgång att ha i sitt team. Se bara till att han är 100% på din sida först. Det är svårt att vara arg på apan länge för han är väldigt bra på att göra sig själv omtyckt och oersättlig. När han förlorar är han inte envis och dum. Han vet att han ska ge upp när oddsen är emot honom.

Apan är en född strateg. Han rör sig inte utan en plan, eller flera. Generellt är han varm, naturlig, spontan och redo att jobba hårt - så länge han får en del av kakan. Ju större kaka desto hårdare kommer han jobba.

Eftersom apan får som han vill utan för stor ansträngning, så kommer han inte värdesätta sina erövringar. Han tappar intresse. Han borde lära sig att vara mer trofast och seriös. Han litar inte på många och kommer inte ha långa eller många vänskaper p.g.a sin komplicerade och misstänksamma personlighet. Han gillar inte att öppna upp sitt hjärta för andra.

Apor står eller sitter nästan aldrig still. De ser ofta ut som apor i ansiktet och har långa armar.

Kända apor: Will Smith, Hugh Jackman, Jason Segel, Miley Cyrus, Leonardo Da Vinci, Charles Dickens


Apan passar bäst med Råttan och Draken.

Motsatsdjur är Tigern. Apan och tigern litar aldrig riktigt på varandra. Tigern förstår inte Apans personlighet. Apan gillar att leka och tetas och lurar lätt tigern. Det uppskattas inte.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar