Kinesiska Zodiaken - Fåret

Läs introduktionen HÄR

Fåret, eller geten som tecknet också kallas, är det 8e djuret i den kinesiska zodiaken.

Årtal: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027

Metall: 1931, 1991, 2051

Vatten: 1943, 2003, 2063

Trä: 1955, 2015

Eld: 1907, 1967, 2027

Jord: 1919, 1979, 2039

Fåret är det mest feminina djuret i zodiaken. Han kallas cykelns gode samarit. Han är rättfärdig, ärlig och romantisk. Kan verka osäker, blyg och bortkommen. När han mår som bäst är han en konstnärlig, modern och kreativ arbetare. När han mår som sämst blir han lätt överväldigad av känslor, deprimerad och tillbakadragen.

Fåret är känt för sin snällhet och medkänsla. Han förlåter lätt och förstår andras brister och fel. Han ogillar strikta scheman och tolererar inte för mycket disciplin eller kritik. Han tycker det är omöjligt att jobba under press. Han har svårt att vara objektiv. Hans syn är oftast subjektiv och självcentrerad. Under hans dämpade uppträdande ligger hans inre bestämdhet. När han känner sig hotad svarar han passionerat och bestämt även om han hatar att bråka.

Han sitter hellre och surar i ett bråk än säger rakt ut vad som är fel. Hans tystnad och tjurighet gör mer än arga ord, och till slut får han som han vill. Som barn blir han ofta bortskämd. Kineserna säger att fåret kommer ha tur i livet p.g.a hans lugn och goda hjärta.

Fåret behöver starka människor runtomkring sig som kan isolera honom från mänskliga parasiter som försöker utnyttja honom. Han vill gärna ha sin "flock" med sig och går ingenstans utan den. Fåret kan vara pessimistisk och benägen att förutse det värsta. Men han ser alltid till att där är någon i närheten som kan muntra upp honom.. Det finns ju ingen anledning att gråta ensam, han behöver sin publik. Fåret har svårt att inte unna sig saker och borde inte ha hand om sin egna ekonomi.

Fåret är en fantastisk värdinna som gillar att bjuda hem folk på mat och bakverk.


Fåret är fluffigt och ser nästan lyckligt förvirrad ut. Har tyvärr inte mer info om hur de ser ut än så. Jag är inte så bra på Fåret.

Kända Får: Bill Gates, Steve Jobs, Julia Roberts, Matt LeBlanc, Ed Sheeran, Tom Hanks, Björn Hellberg


Fåret passar bäst ihop med Kaninen och Grisen.

Motsatsdjur är Oxen. Fåret och Oxen har svårt att kommunicera. Oxen lever efter regler och ser allt svart eller vitt medans Fåret ser många situationer ganska subjektivt. Oxen har svårt för Fårets metoder.

Här ser ni ett bra exempel på ett Får 👇

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar