Kinesiska Zodiaken - Grisen

Läs introduktionen HÄR

Det 12:e och sista djuret i den kinesiska zodiaken är Grisen.

Årtal: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031

Metall: 1911, 1971, 2031

Vatten: 1923, 1983, 2043

Trä: 1935, 1995

Eld: 1947, 2007

Jord: 1959, 2019

Ärlighet, enkelhet och enorm styrka är ord som beskriver det här tecknet bäst. Utåt kan Grisen verka opolerad, men skrapar du lite på ytan så hittar du guld. Grisen är en av de mest naturliga personer du kan träffa. Han är populär och eftersökt, för precis som Fåret och Kaninen, vill han ha universell harmoni.

Han kommer absolut bråka och ha meningsskiljaktigheter med med andra, men han hyser inte agg och kommer inte hälla bensin på elden. Han låter hellre glömt vara glömt. Grisen försöker alltid skapa en bra länk och förbindelse med andra.

Grisen kan jobba stadigt med en sak i taget med otroligt tålamod och är en fantastisk lärare. Men när han blir negativ är han också känd för sin hänsynslösa strävan efter lycka och fördärv. Ofta är hans inre helgon och syndare sammanlänkade medan han eftersträvar sina mål.

Grisen kommer ha många och långa vänskaper. Han tycker om sammankomster av olika slag, fixar fester och bjuder hem folk.. Han är en bra organisatör, som hatar bråk och gnabb, och vet hur han ska få folk från olika sidor tillsammans. Hans trovärdighet och hans ärlighet är hans två bästa tillgångar.

Det är enkelt att lita på den vänliga grisen. Han har sällan underliggande motiv. Han är så oskuldsfull och naiv att han blir ett lätt byte för bedragare. Grisen kommer ändå ha tur att hitta folk som hjälper honom även om han inte bett om det. Han föredrar att vara den som ger, och när han är i position att hjälpa dig så kan du vara säker på att han sträcker ut sin hand.

Grisar är antingen fläckfritt rena av sig eller väldigt stökiga av sig. Det finns väldigt sällan något mittemellan. Han borde inte ha hand om finanser, med honom blir det lätt "easy come, easy go". Det värsta som kan hända en Gris är att han inte är en del av "gänget", och är därför gärna generös med pengar när det kommer till hans vänner. Han tar gärna notan för att se till att han har sin plats i gänget.

Grisen kan vara väldigt hård utåt och kan nästan verka opåverkad eller likgiltig när det gäller vissa saker, men på insidan är han egentligen väldigt känslig.

Grisar är ofta fyrkantiga i kroppen. De har ett fyrkantigt ansikte och axlarna är ofta lite framåt.

Kända Grisar: Hillary Clinton, Elton John, Arnold Schwarzenegger, Edward Snowden, Ricky Martin, Amy Winehouse


Grisen passar bäst ihop med Fåret och Kaninen.

Motsatsdjur är Ormen. Grisen och Ormen kommer kanske alltid vara främlingar för varandra. Ormen litar bara på ett få antal personer, efter att han gjort en ordentlig utvärdering. Grisen är som en öppen bok för varje djur och en "take it or leave it" typ.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer