Kinesiska Zodiaken - Hästen

Läs introduktionen HÄR.

Hästen är det 7e djuret i den kinesiska horoskopet.

Årtal: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

Metall: 1930, 1990, 2050

Vatten: 1942, 2002, 2062

Trä: 1954, 2014

Eld: 1966, 2026

Jord: 1918, 1978, 2038


Hästen är glad, pratglad, populär, driven, framåt, kvicktänkt, och går mycket efter vad han känner. Han är känd för sin kärlek till sporter, utomhusaktiviteter och djur. Frihet är väldigt viktigt för hästen och han tycker inte om att känna sig fast. Han har lätt för att övertala folk när han tar fram sin charm. Folk har svårt att motstå den positiva hästen. Han har en stark, magnetisk och befallande personlighet som kan bli aggressiv och militant vid tillfällen. Hästens ombytliga natur kan göra honom förhastad och envis och han har ett hett temperament. Han är också glömsk, tankspridd, och drar egna slutsatser.

Hästen kan lätt bli kär, men lika snabbt är han inte intresserad längre om han följer sitt nyckfulla hjärta istället för sin hjärna. Hästen kallas "the playboy" eller "playgirl" i den kinesiska zodiaken. Hästen reagerar snabbt och tar kvicka beslut. Han har inget tålamod när folk inte gör saker lika snabbt och effektivt som honom. Han är känd för sitt explosiva temperament, och även om han snabbt glömmer sina utbrott så är det inte lika lätt för andra att glömma eller återhämta sig efter det. Hästen är förlåtande och inte långsint. Men han är självcentrerad och är okänslig för andras behov.

Hästen behöver ett stimulerande jobb där han kan visa upp sin kompetens och får utmaningarna han behöver. Han är att lita på när det gäller att hitta den smartaste, snabbaste och bästa lösningen, vilken situation det än handlar om.

Sanningen är väldigt viktig för hästen, men det betyder inte att han alltid själv talar sanning. En vit lögn här eller där är inte ovanligt. Hästen håller på med 110 saker samtidigt eller ligger på rygg helt utmattad. Han har svårt för att varva ner och är ofta spänd och lider av sömnlöshet.


Hästen är den mest rakryggade i den kinesiska zodiaken. Han är oftast smal och klampar på när han går så han hörs alltid när han kommer.

Kända hästar: Jerry Seinfeld, Adam Sandler, Neil Armstrong, Nelson Mandela, Rachel McAdams, Catherine Heigl


Hästen passar bäst med Tigern och Hunden.

Motsatsdjur är råttan. Hästen är fokuserad på horisonten och vad som ska komma härnäst, medans Råttan fokuserar för mycket på här och nu för att hästen ska ha tålamod att ens intressera sig för Råttan.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

AyumuSWE
AyumuSWE,
Tycker en del stämmer. ☆
nouw.com/ayumuswe