Kinesiska Zodiaken - Hunden

Läs introduktionen HÄR

Det 11:e och näst sista tecknet i den kinesiska zodiaken är Hunden.

Årtal: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030

Metall: 1910, 1970, 2030

Vatten: 1922, 1982

Trä: 1934, 1994

Eld: 1946, 2006

Jord: 1958, 2018

Hunden kan vara det mest omtyckta djuret i zodiaken. En person född i Hundens tecken är ärlig, intelligent och rättfram. Han har en djup känsla av lojalitet och passion för rättvisa och "fair play". Han är älskvärd, opretentiös och inte för krävande, därför kommer han gå ihop med andra.

Har du en hund som vän så vet du att du alltid kan ringa honom i nöd. Spelar ingen roll hur mycket han klagar eller hur likgiltig han verkar, hunden kan inte ignorera ett samtal på hjälp. Ibland skyddar han andra mer än sig själv. Hunden är väldigt lojal.

När hunden är arg kan det bli som en klar blixt. Det kan komma utan varning och dö lika snabbt igen. Men det är alltid en berättigad ilska - utan illvilja, agg eller avundsjuka. När allt är sagt och gjort och ordentliga reparationer är gjorda så kan hunden begrava stridsyxan.

Hunden är oftast inte materialistisk. Han är heller inte formell och etikettsbunden. Han föredrar enkelt prat. Han ser oftast genom folks motiv ändå, så att prata fint biter inte på honom.

Hunden är en naturlig advokat och kommer lyssna på ditt fall objektivt. Men snoka inte i hans affärer, då blir han hemlighetsfull och tillbakadragen. Hunden är född med sina försvarsmekanismer uppe. Du måste vinna hans förtroende gradvis och vänta på att han värms upp. För hunden är du antingen en vän eller en fiende, han tillåter inget mittemellan. Han måste veta hur han ska klassa dig innan han kan slappna av i ditt sällskap. Hans beslut att lita på någon eller inte är oftast slutgiltigt. Och om han misstänker dig så kommer han inte vara oförskämd nog att anklaga dig direkt utan bevis, men du kan vara säker på att han håller ett vakande öga på dig.

Medan Hunden är förlåtande och tolerant mot sina vänner så kan han vara kritisk och kall mot de han inte gillar. Praktisk, orädd och ägare av en väldigt skarp tunga är hunden ultra-realistisk och frispråkig. Medan han är respekterad för sin integritet kommer han vara älskad för sin värme, karisma och superba förståelse för människans natur.

Hunden är född pessimist. Han tenderar att oroa sig i onödan och förväntar sig problem runt varje hörn. Hunden passar bäst som militär, advokat, lärare, domare, doktor, industrichef eller missionär. De flesta i hundens tecken är tuffa. De kan stå ut med mycket stress utan att haverera. Hundens stabila sinne gör honom också till en bra rådgivare, präst eller psykolog.


Hunden ser ut som ett utsträckt gummiband i kroppen. Jag och mina kompisar har också en egen teori om att iallafall de manliga hundarna har lite inskjuten rumpa. Lite som att de går med svansen mellan benen 😁

Kända Hundar: Matt Damon, Moder Teresa, Elvis Presley, Winston Churchill, David Bowie, Alec Baldwin, Cher


Hunden passar bäst ihop med Hästen och Tigern.

Motsatsdjur är Draken. Varken Hunden eller Draken vill vill ändra på sitt beteende. Draken gillar att showa, tänker utanför boxen och överdriver en historia eller två. Hunden är den ultimata realisten som föredrar att prata ärligt än att spekulera. Därför litar de här två sällan på varandra.


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Days by Johanna,
Jag är Hund. och det är mycket av det som stämmer in på mig. 😊 Hund och vatten 😊
daysbyjohanna.se
tessbjork
tessbjork,
Kul att det finns fler det stämmer in på! 😊
nouw.com/tessbjork