Kinesiska Zodiaken - Kaninen

Introduktionen till detta kan ni läsa HÄR.

Kaninen är det 4e djuret i den kinesiska zodiaken.

Årtal: 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

Metall: 1951, 2011

Vatten: 1903, 1963, 2023

Trä: 1915, 1975, 2035

Eld: 1923, 1987, 2047

Jord: 1939, 1999


Kaninen är nådig, har gott uppförande och är snäll. Han är reserverad, konstnärlig och har gott omdöme. Hans grundlighet gör honom till en bra elev och han kan bli duktig inom juridik, myndigheter och forskning.

Även om kaninen på utsidan inte verkar bry sig om andras åsikter, så vissnar han på insidan av kritik. Han kan emellanåt ha ett dåligt humör. Vid de tillfällena kan han verka avskild från sin omgivning och likgiltig mot de som står honom nära. Mår han riktigt dåligt så springer han ner i sin håla och kommer inte upp förrän någon verkligen drar upp honom därifrån. Ett perfekt exempel på en kanin som mår dåligt är Rob Kardashian. Om ni sett de senaste säsongerna av KUWTK. och spin-offen Rob & Chyna så förstår ni vad jag menar.

Kaninen är en smart affärsman och duktig på att förhandla. En kanin är kärleksfull och hjälpsam mot sina nära, men han kan vara ytlig och hänsynslös mot utomstående. Han gillar också att sätta sina egna behov först, vilket irriterar honom eftersom han egentligen är en omtänksam, och blygsam person som vill att andra ska vara detsamma. Han försöker alltid vara hövlig, även mot sin värsta fiende. Kaniner gillar inte konflikter och försöker undvika det till 100%. Är du någonstans med en kanin och det uppstår konflikt, så kan du säkert se kaninen försvinna nån annanstans. Blir kaninen däremot direktkonfronterad så stannar den kvar och försvarar sig. Kaninen kommer vara din bästa vän, så länge du inte kräver för mycket av honom.


Kaniner är oftast ganska smala. De är precis som ormar och hästar, raka i ryggen, men de har huvudet något bakåt jämfört med de andra. Det är ganska svårt att se. Jag hade inte sett det förrän någon påpekade att det var så. Kaninerna är också hoppiga i sitt sätt och står sällan stilla.


Kända kaniner: Drew Barrymore, Angelina Jolie, Albert Einstein, Hilary Duff, Snooki, Jamie Oliver


Kaninen passar bäst ihop med Fåret och Grisen.

Motsatsdjur är Tuppen. Medans kaninen är tystlåten och har gott uppförande, så är tuppen högljudd och kan ibland göra kaninen upprörd.


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer