Kinesiska Zodiaken - Ormen

Introduktionen kan ni läsa HÄR

Ormen är det 6e djuret i den kinesika zodiaken.

Årtal: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025

Metall: 1941, 2001, 2061

Vatten: 1953, 2013

Trä: 1905, 1965, 2025

Eld: 1917, 1977, 2037

Jord: 1929, 1989, 2049Filosof, teolog, politisk trollkarl, slug finansman - ormen är den största tänkaren och den stora gåtan i den kinesiska zodiaken. Han är mystisk, graciös och talar med mild röst. Han älskar bra böcker, mat, musik och teater. Han kommer dras till fina ting i livet. De vackraste kvinnorna och de mäktigaste männen är ofta födda i detta tecknet.

Ormen litar helt och hållet på sitt egna omdöme och kommunicerar inte så bra med andra. Han litar hellre på sina egna instinkter än på andras, och han har oftast rätt. Ormen ses ofta som ambitiös eftersom den strävar efter kontroll genom makt och auktoritet. Han är skeptiskt, men till skillnad från tigern (som också är skeptisk) så håller han sina misstankar för sig själv. Han värdesätter sitt privatliv och har många hemligheter gömda. Ormen gillar inte att lägga sig i skitsnack.

Han kan vara ganska hänsynslös och är inte rädd för att röja folk ur sin väg. Vissa ormar pratar långsamt och sävligt, men de vill bara formulera sig väl och är väldigt försiktiga med vad de säger. Men ormens hjärna slutar aldrig att göra planer och han kan vara riktigt grym ibland. Han är ett av det mest envisa djuren i zodiaken. I förhållanden är han krävande och bestämmande. Han kommer aldrig förlåta någon som inte hållit va den lovat. Han kan vara neurotisk och nästan paranoid.

När ormen är arg kan hans hat vara oändligt. Då är han tyst och isig. Han kan vänta i flera år på sin hämnd. Ormen är väldigt oberäknelig och vis och planerar ofta sina drag i förväg. Precis när du tror att du fått grepp om honom, så slingrar han sig loss. Det gör honom till en perfekt politiker. Han kan förhandla om allt. Är man förvirrad och i knipa så är ormen en riktig klippa för han har en sinnesnärvaro som ingen annan har.


Ormen är oftast smal. Också rakryggad precis som Kaninen och Hästen, men medans hästen är helt rak och Kaninen har lite bakåtlutat huvud, så har Ormen lite framåtlutat huvud. Ormen har ofta ingen haka heller, det blir lite som att huvudet är en förlängning av halsen.

Kända Ormar: Donald Trump Jr, Steve Aoki, Avicii, Daddy Yankee, Peter Stormare, Taylor Swift


Ormen passar bäst ihop med Tuppen och Oxen.

Motsatsdjur är Grisen. Ormen är elegant och sofistikerad. Grisen är för ärlig och banal. De har inget gemensamt.


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh så kul att läsa!! Tyckte verkligen sånt var så intressant när jag var yngre =) Kram fina <33
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Va kul att du tycker det! 😊 Ja det är väldigt intressant 😊
nouw.com/tessbjork