Kinesiska zodiaken - Råttan


Om ni undrar vad det här handlar om så kan ni läsa introduktionen som kom upp förra veckan HÄR.


Råttan är det första djuret i den kinesiska zodiaken.

Råttans år: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020.

Metall: 1900, 1960, 2020

Vatten: 1912, 1972, 2032

Trä: 1924, 1984, 2044

Eld: 1936, 1996, 2056

Jord: 1948, 2008, 2068


Råttan jobbar hårt, är intelligent, bra på detaljer, väldigt bra på att göra affärer, är sparsam och vill tjäna pengar. De tycker om att ha kul, är sociala och gillar stora grupper. Råttorna är väldigt sentimentala och vårdar sina förhållande med vänner och familj väl. De kan på utsidan verka reserverade och lugna, men det pågår alltid nånting i deras vassa hjärnor. Man kan nästan se det på dem, då deras ögon rör sig väldigt mycket.

Råttorna vill gärna ha kontroll på saker och ting. Har de inte det så kan de bli hispiga och nervösa, och även tjatiga. De är ibland lite för överambitösa och gör för mycket samtidigt och för snabbt. Råttorna har alltid en åsikt och blir stimulerade av debatter. De gillar också att gräva runt och undersöka, och kan vara rätt så glada för skvaller. Råttan har en förmåga att känna av fara och har ett inbyggt alarmsystem och en försvarsmekanism som gör att den sällan hamnar i knipa. Man ska alltså följa råttan om man hamnar i trubbel :)


Råttan är oftast smal och finlemmad. Har alltså smala handleder och vrister. Och kan alltså då verka lugna, men har ändå en viss aktivitet i ögonen.

Kända råttor: Hugh Grant, Sean Penn, William Shakespeare, Richard Nixon, Ben Affleck, Katy Perry, Avril Lavigne


Råttan passar bäst ihop med Draken och Apan.

Motsatsdjur är hästen. Råttan fokuserar på detaljer och på vad som är här och nu, medans hästen fokuserar på horisonten och vad som ska komma sen. Men kan man bara mötas i mitten så går det att komma överens. Det finns inget som säger att man aldrig kan vara vänner bara för att man är motsatsdjur. Man måste bara hitta en balans.


På onsdag får ni läsa om ett nytt djur :)


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

dupljaja
dupljaja,
Jag är drake =) ^^
nouw.com/dupljaja
tessbjork
tessbjork,
Då passar du, och råttan bra ihop 😊
nouw.com/tessbjork
Netti Starby,
Åh vad intressant! <3 Kramis
starbys.se
tessbjork
tessbjork,
Kul att du tycker det! 😊
nouw.com/tessbjork
Anneli ,
Hej, Vad illa berörd jag blir när jag läser att du blivit uppsagt på grund av en arbetsskada. Så får det faktiskt inte gå till, men tyvärr är det mycket vanligt förekommande här i Sverige. Min systerdotter råkade ut för samma sak. Hon blev smittad av ett MR-virus på jobbet och blev konstant sjuk av detta vilket slutade med att hon inte längre var önskvärd av sin arbetsgivare, kommunen. Fy så arg man blir. Och du är absolut ingen loser!!!! Mvh, Anneli
theswedishlakehouse.blogspot.se/
Lizette,
Råttan som man e måste jag säga att till 99% stämde de sjukt bra in 🙈
www.nouw.com/zezze
tessbjork
tessbjork,
Va roligt! 😀
nouw.com/tessbjork