Matolja istället för eye make up remover


Jag använder alltid vattenfast mascara och jag böjer alltid min fransar eftersom de är väldigt raka. Har jag en mascara som inte är vattenfast, och ändå böjer mina fransar, så tynger mascaran ner fransarna så de blir raka direkt igen. Men om jag har en vattenfast mascara, som inte är lika blöt som en vanlig, så håller fransarna sig uppe.

Att hitta en bra eye make up remover som tar bort vattenfast mascara och inte irriterar ögonen har varit svårt. Men sen testade jag Mary Kays make up remover och jag var nöjd med den (fast jag fått kämpa lite med den när jag ska få bort mascaran) så jag har använt den i flera år.

Men i höstas så tålde inte mina ögon den alls. Jag blev torr, jätteröd och svullen runt ögonen direkt efter jag använt den. Jag såg förjävlig ut! Använde jag den på kvällen så såg jag likadan ut dagen efter. Det försvann inte på lång tid.

Jag hade inte råd att köpa och testa andra eye make up removers så jag provade med olivolja och det funkade bra men det bästa har helt klart varit rapsoljan som ni kan se längre ner. Den är riktigt bra! Den tar bort allt väldigt lätt (mycket lättare än Mary Kay) och jag blir varken irriterad eller svullen runt ögonen. Jag ska dock tillägga att jag såg senare att datumet hade gått ut på min Mary Kay så det var kanske inte så konstigt att mina ögon reagerade som de gjorde 😂 Men den var bara en månad för gammal.

Men eftersom rapsoljan är så bra så tror jag faktiskt att jag ska fortsätta med den! Det är skönt att få bort all mascara utan att behöva gnugga ögonen för mycket och slippa bli irriterad.

Skulle ni ändå ha tips på en bra eye make up remover som även tar bort vattenfast mascara och är snäll mot ögonen så får ni gärna kommentera!

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Nej vilket bra tips!! Det ska jag nog också börja med sen när min remover är slut!! kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja det fungerar superbra 😊
nouw.com/tessbjork
celinelundqvists
celinelundqvists,
Haha vilket husmorstips!
nouw.com/celinelundqvists
tessbjork
tessbjork,
Ja, det fungerar jättebra! 😊
nouw.com/tessbjork