Min tid på Scan - Chefen och final words


Ett tag efter att jag blivit tillsvidareanställd på Scan för ca 10 år sen så fick vi en ny chef. Jag och hon gillade inte varandra till en början, vi klickade inte. Till slut kom vi ganska bra överens ändå. Hon sa ofta att hon tyckte att jag var duktig osv.

Eftersom hon är drake (i kinesiska horoskopet) så kan hon ofta kläcka ur sig lite vad som helst utan att fatta att det kan såra folk. Drakar har inget filter. Det kom ofta spydiga kommentarer ur hennes mun och hon visade tydligt vilka hon gillade och inte. Det fanns en person hon ofta skällde på. Jag tycker inte om sånt, en chef ska behandla alla lika.

Efter ett tag var jag en av hennes favoriter och hon ville i princip att jag skulle ha koll på, och nästan spionera, på mina arbetskamrater och se till att de gjorde vad de skulle. Jan ansåg att mina arbetskamrater var tillräckligt gamla och hade jobbat där så länge att de visste precis vad de skulle göra. Jag ville bara jobba på som vanligt och sköta mitt eget. Vi hjälpte alltid varandra ändå om det blev körigt.

Draken kunde även prata skit om mina arbetskamrater till mig ibland och hon var inte så hemlighetsfull om saker som folk berättat i förtroende till henne. Det är så fel! En chef kan inte bete sig så!

Ringde man och sjukade sig så fick man alltid en stor suck från henne i örat, hon blev alltid sur om man var sjuk. Men man kan inte hjälpa om man blir sjuk. Hon blev också sur om man sa nej till övertid. Men vi hade alltid ett val och det var inte alltid det var värt för oss att jobba över när man många gånger var helt slutkörd redan.

Jag ska inte säga att hon var all bad för det var hon inte. Hon höll mig om ryggen när jag låg lite risigt till och försov mig väldigt mycket, även när jag var sjukskriven. Hon ville alltid hjälpa till. Sen var det nog ändå för hennes egen vinning i slutändan 😄

Innan jag opererades för sista gången så hade jag ett lättare jobb precis utanför min avdelning. Jag hjälpte ändå till mycket på min avdelning. Under den tiden hade mycket hänt. Chefen hade tydligt visat vilka som var hennes favoriter då och det verkade som att de kunde springa runt och göra precis vad de ville. Den ena chefade gärna också fast hon inte var mer än oss egentligen, skrek och skällde på folk. Det var kaos på avdelningen. Det var jättemycket att göra, folk var trötta och jobbade mycket övertid, det snackades mycket skit och alla var arga på alla. Dessutom blev en tjej som kommit tillbaka från mammaledighet anklagad av chefen för att vara orsaken till allt. Och så var det inte! Det kan ju vara bra att kolla upp alla fakta innan man börjar anklaga någon. Hon borde skött det på ett bättre sätt.

Det som gjorde mig mest arg och besviken på henne var när jag skulle bli uppsagd på grund av min arbetsskada. Det blev lite förhandlingar mellan mig och facket, och min chef och personalchefen. Jag förstår att min chef måste vara på företagets sida vid en sån grej, men hon var riktigt spydig mot mig och behandlade mig som skit! Hon som alltid hade hållit mig om ryggen innan. Tiger, som jag är, så är lojalitet väldigt viktigt för mig och där tyckte jag att hon högg mig i ryggen. Hon sa inte ens något efter samtalet utan gick bara ut ur rummet.

Dagen efter var jag på jobbet igen för att skriva på papper och säga hejdå till mina arbetskamrater. Det blev inget bra avslut. Allt blev så abrupt. Min chef låtsades som ingenting hänt dagen innan och hälsade på mig som vanligt och lät trevlig när jag kom ner på avdelningen. Jag hälsade tillbaka men sa inget mer till henne. Jag pratade bara med mina vänner och sa hejdå sen gick jag hem.


Nu låter allt ni fått läsa om min tid på Scan väldigt negativt. Men det har inte bara varit skit. Jag har haft väldigt roligt också, träffat många knasbollar, haft roliga fester och jag kan säga att jag skulle aldrig klarat av att jobba där så länge som jag gjorde om det inte varit för alla roliga människor. Vi var som en liten familj. Vi kunde bråka med varandra men var ändå vänner nästa dag (utom det jag skrev om längre upp). Alla hade olika arbetssätt och det var det som var största grejen till bråken. Men på fritiden var alla alltid vänner och hade väldigt kul ihop.

Jag är ändå glad att jag började på Scan. Jag lärde mig mycket om mig själv och jag tuffade verkligen till mig där. Jag är glad för erfarenheten, men jag också extremt glad att jag inte jobbar kvar där längre. Jag är ämnad för något annat 😊


Såhär snygg och glad ser man ut när man jobbar där 😂

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar