Min tid på Scan - Handleden

I augusti 2010 skadade jag min handled på jobbet. Vi hade jättemycket att göra under en period p.g.a att vi fått beställningar på saker som skulle packas på ett visst sätt. Jag skadade handleden i samband med ett lyft och kände hur det knäckte till. Det gjorde ont och handleden svullnade upp. Men jag fortsatte jobba.

Det skulle krävas minst 3 besök hos företagets sjukgymnast, och ett fall (också på jobbet) där jag trillade över en grej någon råkat ställa bakom mig, för att skadan skulle tas på allvar. I november fick jag till slut komma till ortopeden på sjukhuset. Efter han känt och klämt på handleden kom han fram till att det var minisken som lossnat. och det behövdes en operation för att åtgärda.

Jag fick tid till operation i mars och i väntan på den så jobbade jag på som vanligt. I februari klarade jag inte av det längre och blev sjukskriven på 50% fram till operationen. Jag hade så ont. Dagen kom och jag blev opererad. Titthål. Efter uppvak och återhämtning under dagen kom läkaren och sa att det inte gått som han tänkt. Han hade problem med utrustningen och hade inte kunnat se något för det var för mycket ledvätska i vägen. Inget hade blivit åtgärdat. "Jag är ju egentligen inte så bra på såna här operationer. De är mycket bättre i Malmö", sa han. Varför ens göra det då?!

Jag blev sjukskriven i 3 veckor, remiss var skickad till Malmö, och jag fick övningar som jag skulle göra under tiden jag var borta från jobbet. Under de 3 veckorna märkte jag att mitt ringfinger inte var som det skulle. Det ryckte mycket, speciellt när jag sträckte på det. Det levde sitt egna liv. Handleden kändes inte heller bra efter de veckorna, så företagsläkaren sjukskrev mig tills operationen i Malmö skulle bli av. Jag jobbade 2 timmar om dagen men fick inte göra nånting tungt. Det var inte roligt. Jag hatar att vara på ett jobb inte kunna göra mitt arbete fullt ut. Det känns som att man myglar fast man inte gör det.

I slutet av juni var det dags för operation nr 2. Den gick bra. Jag hade en stor del av armen i paket i 3 veckor, sen ett kortare i 3 veckor. När de åkt av skulle jag börja träna och hade även ett handledskydd med olika skenor i 2 veckor. Det är väldigt lång läknings och återhämtningstid på en sån operation.


Jag gick till sjukgymnast varannan vecka tror jag och gjorde mina övningar. Efter ett tag fick jag försäkringskassan efter mig. 1000 frågor om min handled varje gång och vad jag klarade av o.s.v. De tyckte att jag kunde göra ett enklare jobb någon annanstans. Efter ett års sjukskrivning blir man utförsäkrad. Min läkare hade sagt att jag kunde återgå till mitt arbete när handleden var läkt, men jag behövde mer tid för att kunna klara av mitt jobb.

Det blev till slut ett möte i december med försäkringskassan, min chef, personalchefen och facket. Min läkare kunde sträcka sig till att jag jobbade halvtid och med ett lättare jobb, men absolut inte mer. Men eftersom jag skulle bli utförsäkrad så kunde jag heller inte få pengar för mer än 50% och det skulle jag inte klarat mig på. Tanten på försäkringskassan tyckte det var synd att det blivit som det blivit för mig men man kunde bara förlänga sjukskrivningen om det var ett "speciellt fall". Var inte detta ett speciellt fall? Jag hade varit sjukskriven så länge för att första operationen inte gick bra och det blev en ny. Jag ville verkligen inte sluta då så det bestämdes att jag fick jobba 50% i ett par månader. Semesterdagarna som jag inte använt under sommaren fick jag istället använda till de resterande 50 procenten. De hade jag planerat att ta ut i en klumpsumma, men det gick inte nu.


Resten av historien kommer senare ikväll, blir för mycket text annars.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

John Jonasson,
Fick du inte skadan klassad som en arbetsskada? Tycker det är fär jäkligt att du blivit behandlad på det viset, och facket, gjorde de ingenting?
www.fotobloggarna.se
tessbjork
tessbjork,
Jodå, det är klassat som arbetsskada
nouw.com/tessbjork
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Håller med föregående, måste ju klassas som arbetsskada....
nouw.com/positiv5barnsmamma
tessbjork
tessbjork,
Det är klassat som arbetsskada 😊
nouw.com/tessbjork