Min tid på Scan - Handleden Del 2

Jag fick ett lättare jobb de första 7 månaderna när kommit tillbaka efter min sjukskrivning, och började sedan på min vanliga plats. Det gick bra och allt var frid och fröjd. Till hösten 2014. Då hade vi extremt mycket att göra och jag började successivt känna av samma smärta i handleden som jag gjorde innan operation nr 2.

Till slut gick jag och kollade upp den, blev skickad till en speciell person på företagshälsovården och fick en kortisonspruta. De säger att när det ser ut som på bilden så har det tagit rätt.

Men det gjorde det inte, så jag blev skickad till sjukhuset i Kristianstad, som sedan skickade remiss vidare till Malmö. I väntan på att få komma dit gick jag och hade jätteont. Min chef sa att det inte syntes på mig att jag hade ont eftersom jag jobbade på som vanligt. Vi hade jättemycket att göra och jag ville inte vara nån last för andra. Men på mitt humör borde det märkts, för jag var inte glad. Men jag fick skylla mig själv när jag jobbade på som jag gjorde.

Det var t.o.m så att chefen frågade om jag ville jobba övertid?! Riktigt så dum var jag inte. Och ändå kunde arbetskamrater komma och fråga mig varför jag inte skulle jobba över. Min chef kunde säga till mig ett par ggr att jag skulle ställa mig och packa för att vi skulle hinna bli klara i tid. Att packa är det jobbigaste och stressigaste att göra där. Vi bytte plats varje pass och det var inte min tur att packa, men jag var dum och gjorde det ändå. Tänkte att chefen fick skylla sig själv om jag skulle bli sjukskriven sen.

När jag varit Malmö och fått veta att en tredje operation skulle bli av, så pratade jag och läkaren om att det inte var bra för mig att jobba kvar på Scan. Risken fanns att skadan skulle gå upp igen med så tungt arbete. Det var helt OK för mig den gången. Jag var klar med Scan AB en gång för alla.

Jag fick ett lättare jobb i väntan på operation. På det stället ska man vara 2 personer. Men oftast var jag själv och fick ändå jobba för 2 personer. Det var ont om folk och de som var där behövdes mer på andra ställen. Vissa dagar skulle jag dessutom gå in och hjälpa till på mitt ordinarie arbete emellanåt.

Den ekvationen gick inte ihop och till slut sa handleden till. Jag blev sjukskriven på halvtid, sen på heltid fram till operationen. Min handled såg då ut såhär.

Under tiden jag var sjukskriven ville jag inte ens komma besök till jobbet. Jag gjorde en eller 2 ggr.

Nu efter tredje operationen har jag fortfarande ett ryckande finger, svårigheter att vrida handleden, jag har ont emellanåt som det gjorde innan mina operationer (men jag vet att skadan inte gått upp). Styrkan är inte densamma, jag får ont runt skadan och ärret, ner i fingrarna och upp i armbågen, känner mig ibland svullen i handleden och får då svårare att röra den. Handleden,ringfinger och lillfinger blir lätt kalla. Är det kallt i luften får jag ofta ont. Lillfingret domnar ibland, jag har svårt för att skriva på datorn och får ont om jag gör det för länge. Därför använder jag telefonen så mycket det går. Diska och dammsuga är inte heller optimalt. Skriva mycket för hand är inte heller bra. Nånting låser sig från handleden till handflatan varje dag så jag måste knäcka det rött flera ggr om dagen.

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,
Fruktansvärt!!
nouw.com/ulvelotta
tessbjork
tessbjork,
Ja, det är först i efterhand man förstår hur fel allting var..
nouw.com/tessbjork