Nytt kök?


Jag har länge funderat på att fixa till mitt kök på ett eller annat vis. Jag trivs inte så bra där. Men jag har valt att lägga mina pengar på annat istället.

När jag flyttade in i min lägenhet för 11 år sen så hade jag 16.000 i min inre fond men jag valde att inte använda dom pengarna när jag renoverade, så summan har bara byggts på i alla dessa år och nu är den uppe i över 40.000.

Jag har egentligen inga problem alls med att stommarna och luckorna är från när huset byggdes. Jag tycker det är fint. Vi målade bara om det lite när jag flyttade in för det vita var inte så vitt längre då. Men jag valde en ganska matt färg så det är svårt att få luckorna rena och det stör mig mer och mer. Det finns många märken på dem nu som inte går bort. Jag hade kunnat måla om luckorna igen men nu vill jag har nytt istället 😌

Med jämna mellanrum får jag hem papper i brevlådan från ett köksföretag (kommer inte ihåg vilket) som byter ut luckor på gamla stommar. Allt görs på en dag och de har många olika alternativ så jag tänkte först att det kunde kanske varit något för mig. Jag skulle isf kaklat om också. Och troligtvis bytt bänkskivor. Så 40.000 hade kanske räckt bra till det.

Men nu har jag kommit fram till att jag nog vill slå på stort istället 😁 Mamma och pappa har beställt nytt kök och när jag sett hur fint det kommer bli så vill jag också ha helt nytt! Vitvaror behöver jag dock inte byta, för de funkar fortfarande bra.

Jag tittar ofta på lägenheter på hemnet och blocket, och när jag ser någon ha det gråa Bodbynköket från IKEA så blir jag kär varje gång! Jag tröttnar aldrig på det. Jag tycker det är så fint, and I want it! Isf skulle jag haft vitt kakel, eventuellt med fasade kanter, en ljus bänkskiva typ marmor-aktig och en ljusare färg på väggarna än den jag har nu. Och jag skulle även skaffat mig en diskmaskin, diska är bland det tråkigaste jag vet! Tror även att jag skulle bytt ut mitt köksbord och kanske stolarna.

Ska jag göra allt det där så lär jag dock få vänta ett bra tag till om jag ska ha råd, men det skadar ju inte att drömma sålänge! 😊

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Det finns ju så mycket snyggt man kan välja emellan när det gäller kök och inredning övelag, men visst blir man sugen på att göra om när någon annan är i farten 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
tessbjork
tessbjork,
Ja det blir man verkligen! 😊
nouw.com/tessbjork