Old Town, Warszawa


Dag 5 i Milano ringde klockan återigen tidigt, vi gick till bussen som tog oss till flygplatsen i Bergamo och därifrån började resan hemåt. Vi köpte biljetter med mellanlandning i Warszawa där vi hade några timmar att döda innan vi skulle vidare till Sturup.

Planen var att ta sig in till centrum av Warszawa direkt och åka en turistbuss för att se så mycket som möjligt på kortast tid, och sen gå i gamla stan.

Tyvärr hade vi lite svårt att hitta på flygplatsen, både skåp för att kunna låsa in våra väskor och sen även tåget då Google Maps visade helt fel så det gick åt onödig tid på det. Men vi lyckades till slut hitta tåg och köpa biljetter.


Palace of Culture and Science

I centrum var vårt mission att hitta turistbyrån för att kolla var vi kunde hoppa på en buss. Så vi började gå, men återigen krånglade Google Maps. En busschaufför som vi frågade om vägen sa faktiskt att Google Maps var skit där. Vi märkte att ställen inte stavades likadant i Maps som på skärmarna på tågstationen tex. Men vi hittade till slut. Det fanns två rutter att åka och den vi ville åka skulle vi tyvärr inte hinna med, så vi gick till Subway för att äta, ladda våra telefoner och kolla kartor som vi fått på turistbyrån. Sen började vi gå mot Old Town.

Vi gick igenom Saski Garden

Carmelite Church

St. Anne's Church

Old Town

Det var väldigt busy där vi hoppat av tåget så det var skönt att komma in i Old Town. Där var mycket lugnare.


Castle Square

Royal Castle ---->

Så många fina hus på Castle Square!

<--- St. Martin's Church // Jesuit Church --->


Old Town Market Square

Och så fint på Old Town Market Square! Synd att vi fick stressa igenom allt och inte riktigt kunde njuta ordentligt av det.


Canon Square

Jag fick veta efter vi kommit hem till Sverige att klockan, som ni kan se på den högra bilden, är en önskeklocka. Så den ska man sätta sin hand på och önska något så slår den förhoppningsvis in!


Som sagt så blev det lite stressigt, så mer än så hann vi inte se innan vi var tvungna att åka tillbaka till flygplatsen. Men vi lyckades nog ändå pricka in det mesta.


#bestofnouw


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Det ser verkligen så vackert ut där!
nouw.com/celinelundqvists
tessbjork
tessbjork,
Ja det var jättefint!
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså wooow! Har inte varit där än, men känner ju verkligen att jag måste! Ser så himla vackert ut =) kram fina <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja det var jättefint!
nouw.com/tessbjork
amandalarssons
amandalarssons,
Åh så fint det ser ut! 😃
nouw.com/amandalarssons
tessbjork
tessbjork,
Ja det var det verkligen:)
nouw.com/tessbjork