Organisera mera - Med tips från Marie Kondo


För några veckor sen på en bakis söndag satt jag och min syster hemma hos vår kusin i Malmö och tittade på Netflix. Vi hade precis sett två dokumentärer och funderade på vad vi skulle se härnäst.

Kusinen valde en städserie, Konsten att städa med Marie Kondo, som jag sett på sidan innan men bläddrat förbi. Efter att bara sett ett par minuter tänkte jag "Vad är det här?", men ju längre vi tittade desto mer fast blev vi. Det är verkligen tillfredsställande att se något väldigt stökigt bli snyggt och prydligt. Vi blev inspirerade alla 3, Marie Kondo hade mycket tips och tricks! Många av sakerna vet man kanske redan om egentligen, men det blev mer tydligt när man fick se hur hon gjorde. Jag vet inte hur många avsnitt vi såg men det var väldigt många! 😄

Jag är en person som trivs bäst när jag har det rent runt mig, men jag är också en person som är väldigt bra på att stöka ner! Och allra bäst är jag nog på att stöka till det i garderober och diverse lådor där det inte syns utåt. Men jag hatar hur det ser ut varje gång jag öppnar en dörr eller låda.

Så jag tog till mig en del av Marie Kondos tips och bestämde mig för att börja med mina byrålådor. Där har jag nästan alltid kaos och det är proppat med grejer, så jag började med att rensa ut lite som jag inte använde. Och jag kan säga att egentligen tog jag inte bort så mycket, ändå är det så stor skillnad eftersom jag vikt allt på Marie Kondos sätt, eller lite blev nog på mitt egna vis (dvs inte lika fint som hennes 😄). Jag köpte vita lådor på Ikea för att kunna dela upp allt som finns i varje byrålåda.


Före

Efter

I den här lådan har jag pyjamas, tights, one piece och basic linnen och t-shirts. Jag slängde till slut ner allt i den. Det var inte lönt att vika något för jag gjorde ändå en enda stor röra där kort efter. Men nu när jag har allt i lådor och vikt det ganska litet så tror jag att jag ska kunna hålla bättre ordning. Allt har sin plats. Linnen och t-shirts i varsin stor låda, tights i en liten, och pyjamas i två små.


Före

Efter

I den här lådan har det också varit kaos! Här har jag strumpor och bh:ar. Jag rensade ut de strumporna som jag inte använder och hade först inte tänkt vika mina strumpor alls (som Marie Kondo gjorde). Tyckte det kunde räcka att göra som jag gjort innan, men insåg ganska snabbt att jag måste vika om det ska ordentligt ut 😄 Här har jag vinterstrumporna längst in eftersom jag inte använder dem så ofta. Och sen har jag mina andra strumpor i varsin låda, ljusa i en och mörka i en. Och bh:arna har fått en stor låda.


Före

Efter

Inte så organiserat i den här lådan heller från början 😝 Här har jag trosor och strumpbyxor. Jag har valt att dela upp dem efter vad det är för sorts trosor. Boxer för sig, hipsters för sig och halvstring och helstring för sig. Sen bomull för sig och spets för sig. Och efter det har jag försökt färgkoordinera det så gott det gick.

Jag känner mig väldigt nöjd med de här lådorna faktiskt! Jag ska fortsätta med det här i andra lådor och jag ska rensa i mina garderober när jag verkligen känner för det. Vi lärde oss av Marie Kondo att man ska hålla i ett plagg och känna efter om det ger en glädje. Gör det inte det så ska man göra sig av med det. Så det ska jag testa sen, tror det kan bli lättare att göra sig av med plagg då. Jag har fortfarande för mycket kläder fast jag rensar ganska ofta. Men det blir som sagt ett senare projekt!


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,
tessbjork
tessbjork,
evelinarou
evelinarou,
Men åh vad fint det blev!! 😃 Behöver också rensa och lägga i ordning allt 😃 <3
nouw.com/evelinarou
tessbjork
tessbjork,
Tack! Ja det är så skönt när man får lite ordning.
nouw.com/tessbjork
Netti Starby,
Vilken intressant serie och den måste jag också titta på! 😃 Kramis
starbys.se
alexia
alexia,
älskar sånt här .. brukar kunna fastna på youtube framför städ o organiserings videos😅.. sjukt egentligen att man gillar att titta på sånt haha.. vart hittade du den här serien??:)
nouw.com/alexia
tessbjork
tessbjork,
Ja jag älskar också att se att se på sånt! 😀 Serien finns på Netflix.
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså GUUU vad fint det blev!! Får nästan lite lugn i hjärnan, haha! KRAM FINA <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Tack! Haha ja det är väldigt skönt (när man är en stökis som jag är) att få lite ordning på saker och ting 😊
nouw.com/tessbjork