Rolig/knasig/pinsam historia från en resa del 10

Punta Cana, Dominikanska Republiken 2015 med min häst och kusin kanin.


En dag skulle vi på utflykt till ekoparken "Ojos indigenas", eller "Indiginous eyes" som den heter på engelska. Vi köpte utflykten av en kompis (Junior) som sålde såna på stranden. Jag och hästen och kaninen är personer som vill ha frihet när vi är på sånt och vill också slippa en massa andra folk. Tycker vi om ett ställe så vill vi gärna stanna där länge och tvärtom. Så vi bad om att få åka själva, utan andra turister och så blev det!

Killen som skulle köra oss till stället blev kär i kusin kanin så fort han såg henne 😝 Han sa inget, men man märkte det på honom, han sken upp som en sol när han fick syn på henne och fortsatte sedan att kolla in henne i backspegeln när han körde oss.

När vi kommit till parken fick vi träffa vår guide Joseph, som även han blev kär i henne 😭 Vi fick varsin blomma av honom och sedan packade han in oss i en golfbil och så åkte vi iväg. Han berättade om deras biodlingar och annat de odlade där. Utanför biodlingen låg en stor död tarantella. Så äckligt! Det var den 2:a döda vi sett på resan, vi såg aldrig en levande. Vilket jag är glad för, men jag skulle ändå vilja se en levande också för att äcklas extra mycket 😁Joseph berättade lite om historien bakom parken och hela Punta Cana egentligen, att Julio Iglesias hjälpt till att bygga upp staden och även ägde en del av den tror jag. Sedan blev det fruktpaus i en liten souvenirshop. Vi fick lite ananas, papaya och mango och kunde även köpa annat där. Efter det åkte vi vidare i golfbilen till några gigantiska leguaner. Varför de var där i en inhägnad vet jag inte 😢

När vi stod där en liten stund så ringde Josephs telefon. Det var Junior som ringde och skulle bara säga till kusin kanin att killen som körde oss till parken var intresserad av henne 😁 Joseph hade vid det laget börjat kalla oss "prinsesses" eller "Swiss prinsesses", ännu en som inte kan skillnaden på Sverige och Schweiz.

Sen var det dags att dra vidare till lagunerna. För att komma dit fick vi gå genom en liten skog. Inne i skogen ville Joseph veta det svenska ordet för "look out", så om där var någon gren eller annat i vägen skrek han "Se upp!" eller "Akta!".

Till slut var vi framme vid en av lagunerna, och det var så fint där! Turkost klart vatten omringat av grön djungel. Vi skulle bada precis som en del andra folk där. Ett par höll på att ta en massa smekmånadsbilder i vattnet. Vi hoppade i och Joseph var inte långt efter. Han hade ett par svarta tighta badshorts på sig som såg ut som cykelbyxor. Han hade lagt sitt kön snyggt och prydligt i ett av byxbenen. Jag, hästen och kaninen simmade runt lite i vattnet och efter kom Joseph lite simmandes som en hund, med flytväst på sig. Han kunde nog inte simma. Märkligt kan man ju tycka när han är guide både vid lagunerna och även vid havet som vi skulle till senare. Vi stannade och badade ett tag och hoppade från en liten klippvägg på ett par meter.

Sen fiskade vi upp Joseph ur vattnet och gick vidare till de andra lagunerna med sköldpaddor och fiskar i och drog mot havet 😍


Resten av historien kommer i ett annat inlägg.


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer