Roxy - bio bistro bar


I fredags var jag, systern och två kompisar på den nya biografen Roxy här i Kristianstad.

Roxy är inte bara en biograf. Det är även en bistro och bar.

Vill man så kan man ta en bit mat innan bion. Men man kan också äta sin mat under tiden man ser på filmen. Vill man äta under filmen så måste man beställa sin mat senast 30 minuter innan filmen börjar.

Det finns även en monter med tapas och efterrätter som man kan köpa till filmen. Och självklart kan man även köpa sig öl, vin osv till maten. Det finns såklart också popcorn och godis.

Salongen är liten, tror ca 30 platser, men det gillade jag! Och det var inga vanliga biostolar man satt i, det var fåtöljer! Rymliga sådana! Och med en liten kudde dessutom för extra bekvämlighet! Framför armstöden fanns ett litet bord med plats för dricka och tallrikar, och mellan varje fåtölj satt en liten lampa så man kunde ha koll på dricka och mat 😊

Vi ville gärna testa deras mat och valde att äta i biosalongen, så precis innan filmen började serverades maten.

I biosalongen fanns även en liten minibar där man kunde beställa under filmens gång. I den fanns också bröd, smör och vatten till maten.

Tre av oss åt friterad kyckling med pommes chateau, stekt svamp och chorizosås, och en av oss åt smörstekt kummel med wokade grönsaker och vitvinssås. Tyvärr tyckte jag inte kycklingen var så god. Jag äter bara filé av kyckling och detta var såklart inte filé. Den var lite dåligt saltad också tyckte jag, men peppar var där iaf på den. Annars var tillbehören väldigt goda, speciellt svampen 😍 Kummeln var tydligen god.

Mitt i filmen har de en liten paus på ca 5-10min för toalettbesök och köp i baren. Vi köpte popcorn då och tyvärr hade de en liten konstig smak. Typ rökiga och lite flottsmak på något vis. Det smakade inte som vanliga biopopcorn. Så jag åt faktiskt inte upp mina.

Filmen vi såg var Maze runner: The death cure. Jag såg de första två filmerna hemma samma dag och hann precis se den andra innan det var dags att ta sig till bion. Ettan hade jag sett innan men ville ändå friska upp minnet och se båda. Jag var inte helt förtjust i de två första filmerna, jag brukar inte se på såna filmer. Men The death cure var faktiskt bra! Det känns som att det hände lite mer och var lite mer action i denna så den kan jag faktiskt rekommendera!

Även fast allt inte var på topp under vår kväll på Roxy så går jag gärna dit igen, jag gillar verkligen hela konceptet!


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

annahss
annahss,

Men wow, vilket superbra koncept! En sån biosalong skulle jag också vilja gå i 😃 Låter riktigt nice 😉

nouw.com/annahss
tessbjork
tessbjork,
Ja det var riktigt bra faktiskt 😊
nouw.com/tessbjork
Lii76
Lii76,
Vi har funderat på att testa Roxy, men när jag läser din recenssion så vet jag inte om jag är så sugen längre.🙈 Förstör det inte filmen att stänga av mitt i?
nouw.com/lii76
tessbjork
tessbjork,
Förstår att du kanske inte blir så sugen när du hör det. Jag trodde inte heller jag skulle gilla pausen, men faktiskt så tyckte jag inte att det förstörde alls 😊
nouw.com/tessbjork
MissChaos
MissChaos,
Ser både lyxigt och mysigt ut. Skulle lätt vilja göra ett biobesök i en sådan salong
nouw.com/misschaos
tessbjork
tessbjork,
Ja det var riktigt trevligt faktiskt! 😃
nouw.com/tessbjork
Christer Holm,

Gillar konceptet med en liten salong och att man servera mat , måste verkligen testa detta. Kanske bli så när jag ska till Kristianstad om några dag 😊

www.christerholm.nu