Rutiner


I somras nämnde jag i ett inlägg att jag gjort 3 förändringar till det bättre. Bland annat att jag fått lite bättre rutiner med mat och sömn. Jag åt mina 3 mål om dagen och jag såg till att lägga mig tidigare och vakna tidigare. Och det gick väldigt bra under några månader, med undantag för ett par dagar.

Men efter att vi ställt om klockan i oktober så blev jag mycket piggare på kvällen (borde väl bli tröttare?) och den onda cirkeln började igen med sena nätter, vakna sent och äta oregelbundet. Jag är ju en kvällsmänniska och har alltid varit, så det har alltid varit svårt för mig att lägga mig tidigt. Men jag vet att jag mår bättre av att göra det.

När jag passade min mosters hundar så fick jag in mina rutiner igen. Hundarna väckte mig mellan 7-8 varje morgon, jag släppte ut dom i trädgården, åt frukost och kollade lite på tv/youtube, gick en ca 2 timmar lång promenad vid 11, åt lunch ett tag efter vi kommit hem, gick en kvällsrunda vid 19 och åt igen efter det. Vid 23-24 släppte jag ut hundarna i trädgården och sen gick vi och lade oss. Där blev jag liksom tvungen att ha rutiner för hundarnas skull.

Men när det gäller att ha rutiner för min egen skull så är det mycket svårare att hålla, även fast jag vet att jag mår bättre av det.

Sen jag flyttade hem efter att jag passat hundarna så har det gått sådär. Jag har vaknat i bra tid men jag har somnat sent och inte ätit regelbundet. Så nu måste jag ta tag i det här innan jag hamnar helt i obalans igen. Nån som har något bra tips på hur man håller sina rutiner?


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer