Sjukt, galet, löjligt! 

Den 21a mars 2016 skrev jag in mig på arbetsförmedlingen. Jag har alltså snart varit arbetslös i ett år.

När jag slutade på Scan p.g.a min arbetsskada så fick jag höra att jag skulle hamna på rehabavdelningen på arbetsförmedlingen, där jag skulle få snabbare hjälp och mer hjälp än dom får på andra avdelningar.

Under hela denna tiden har jag inte fått träffa nån handläggare. Jag fick träffa en precis när jag skrev in mig men hon tillhörde inte ens min avdelning.

Jag har visserligen klarat mig bra på egen hand, men om jag hade fått träffa en handläggare så hade jag iaf haft lite mer stöttning och fått veta lite mer om vad dom kan erbjuda mig.

Nu måste jag ha tag i min handläggare för att få arbetsträna på ett ställe.

Jag kom inte ihåg namnet på min handläggare så jag fick ringa kundtjänst och fråga. Jag fick telefonnr och mailadress till henne och fick sedan svar från en annan handläggare som tydligen var min. Hon var ny och hade precis börjat på rehabavdelningen. Var min andra handläggare tagit vägen har jag ingen aning om.

Vi lyckades hålla kontakt både på telefon och via mail för 2 veckor sen. Men när hon sedan skulle höra av sig till arbetsplatsen där jag skulle arbetsträna, för att sedan kunna fixa med papper, så var det som att hon helt gått under jorden.

Hon har inte hört av sig till arbetsplatsen och hon har inte svarat på mailen jag skickat till henne och det går verkligen inte att få tag i henne via telefon!

Varenda gång jag ringer så är det telefonsvar där dom säger att hon inte är anträffbar och när hon ska återkomma. Ringer jag då den tiden dom sagt hon ska återkomma, så säger dom en ny tid hon ska återkomma. Det är löjligt!

Jag vet att dom drunknar i arbete på den avdelningen, att dom slutar och går in i väggen. Det är inte OK!

Det är varken OK för dom som jobbar där eller ok för oss som försöker få jobb. Då får dom ju anställa fler folk! I slutändan lär dom tjäna på det. Folk kanske slutar gå in i väggen och faktiskt stannar kvar istället för att sluta, och dom kan snabbare få folk i arbete.

Det hela är en enda ond cirkel. Detta har varit ett problem länge! Det funkar inte som det är nu. Då kanske man ska försöka tänka i andra banor för att försöka lösa problemet!

Det är helt sjukt att det ska behöva vara såhär. Hade allt gått så snabbt som det kan göra så hade jag börjat arbetsträna för längesen!

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer