Ska man eller ska man inte?

Jag har en ca 2cm stor gallsten (om den inte växt). Läkarna gjorde en skiktröntgen för 2 år sen för att se om det var det jag hade och i ett brev från min vårdcentral stod det att jag skulle höra av mig om jag börjar få mer besvär.

Jag har inte känt av min sten mer än när jag fått ett riktigt anfall (alltid på natten) och det har inte varit ofta. Men det gör ju sjukt ont när det väl händer! Jag har under de här åren fått behandling av min akupunktör i kinesisk medicin för detta, och det har hjälpt.

Men under det senaste halvåret har jag haft ont av stenen även när det inte blivit ett riktigt anfall. Jag tar en voltaren och två panodil när jag börjar känna av stenen, oftast hjälper det. Ibland inte. Jag funderar nu på om jag borde opereras. Jag vet inte ens om jag kan välja det själv 😁

Men jag har en kompis som opererat bort gallblåsan och hon mår inte bättre för att hon tagit bort den. Det finns fortfarande en hel del saker hon inte kan äta utan att få väldigt ont.

Är det ens värt det då undrar jag? Om man ändå kommer ha ont sen? Finns det någon chans att man inte har ont efter man opererat bort gallblåsan?
Jag gillar inte heller tanken på att ha nån som pillar i min mage, även om jag vet att det är ett standardingrepp.

Jag vet att jag borde fråga en läkare om det här, men är det någon av er som har opererat bort sin gallblåsa eller vet någon som gjort det och kan berätta lite för mig hur du/den personen mår nu efteråt? 😊

Här får ni en bild på kvällens middag, där en del nog inte är så bra att äta om har gallsten 🙈

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

SuddaFredda
SuddaFredda,
Jag opererade bort min gallsten när jag var 16, skulle fylla 17. Idag mår jag bra, kan äta allt! Vilket jag även kunde göra efter operationen, det är väldigt individuellt hur man mår efteråt osv! Gör det som känns bäst för dig 💕 Kram!
nouw.com/suddafredda
tessbjork
tessbjork,
Ok, va bra att du mår bra och kan äta allt! 😊 Kommer nog fundera i evigheter på det här känns det som 😆 Tack för svar 🌸
nouw.com/tessbjork