Speyside och Jemma's treehouse


När vi var i Tobago så bestämde vi oss för att hyra bil 2 dagar och åka runt på ön. Jag har inget körkort så systern körde. Första dagen bestämde vi oss för att åka nästan längst upp på östra sidan av ön, till Speyside och sedan ta en båt över till Little Tobago.

Lilla Bettan 👇🏼


Tobago är inte en stor ö. Den är 1x4 mil. Men ska man åka de 4 milen från söder till norr och i vänstertrafik så tar det tid! Vägarna är ganska breda men de är riktiga serpentinvägar. Öborna kör på rätt bra, och gärna mitt på vägen när man möter dem i en snäv sväng, så det var lagom kul 😬😂

Jag tror det tog ca 2 timmar innan vi var framme. Man åker för det mesta längs kusten och det är jättefint med Atlanten på ena sidan och regnskog på andra.


När vi väl var framme i Speyside efter vår långa trip så parkerade vi vid den omtalade restaurangen Jemma's treehouse, där vi tänkte äta senare, och satte oss på några stenar vid stranden. Det var jättefint där med utsikt över Goat Island och Little Tobago! Vi bokade efter en stund in oss på en glasbottenbåt till Little Tobago som skulle gå senare från ett hotell en bit bort.


Speyside kändes väldigt utsträckt och vi gick en bit på vägen längs kusten och hamnade vi på ett ställe med bästa utsikten! 😍 Efter en stund där gick vi tillbaka och satte oss på Jemma's treehouse.


Restaurangen är byggd runt ett träd, därav namnet. Det är ingen "fin" restaurang direkt men man har en väldigt fin utsikt över havet och öarna från fönsterna.

De ska ha väldigt god mat och vi hade bland annat tänkt äta hummer där, men vi insåg ganska snabbt att vi inte skulle hinna eftersom vi skulle åka båt sen. Så vi fick ta varsin ananasjuice istället 😝 Den var jättegod, men man blev lite avundsjuk när andra satt och njöt av maten som såg mycket godare ut, vi var ju hungriga! 😄


När vi druckit upp begav vi oss bort mot hotellet där vår glasbottenbåt skulle avgå. Mer om det kommer i ett annat inlägg så det inte blir för långt. Jag slänger in lite bilder från hemvägen också. Dagen efter hade vi tänkt åka på andra sidan ön där vägarna ska vara ännu värre. Men vi sket faktiskt i det. Vi använde bilen hemomkring istället bara, det kändes säkrare 😂

Så nära vägarna låg hus och små affärer👆🏼

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Aijo
Aijo,

Gud vad härliga bilder! :O

nouw.com/aijo
tessbjork
tessbjork,
Ja där var verkligen jättefint!
nouw.com/tessbjork
Nattis
Nattis,
tessbjork
tessbjork,
Ja det var det verkligen!
nouw.com/tessbjork
johnssons
johnssons,

Så fina bilder<3

nouw.com/johnssons
tessbjork
tessbjork,
Ja det var jättefint där
nouw.com/tessbjork
Matildaberlin
Matildaberlin,

Men alltså wow! Ser verkligen så himla underbart ut! Dröm <33

nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja det var det verkligen!
nouw.com/tessbjork