Varför jag bloggar

Jag blev taggad av @Archeyyy förra veckan att svara på frågan Varför började du blogga?

Jag har svarat på denna frågan ett par ggr innan, men jag tänkte att jag gör det igen och utvecklar det lite mer! 😊

När jag blev arbetslös förra året så fick jag en coach på arbetslivsresurs genom Scan.

Vi pratade om allt möjligt som jag tycker är kul att göra, och jag berättade för henne att jag och mina kompisar skriver dagbok när vi är på resor. Fast inte en vanlig dagbok utan en dagbok där knappt hälften är sant 😁

Det ligger alltid någon sanning bakom det vi skriver men vi överdriver allting eller lägger till lite som inte är sant, och det är jätteroligt att läsa senare! Vill du läsa ett utdrag ur vår resedagbok kan du göra det HÄR.

Jag sa bl.a till min coach att jag tycker om sånt, trams och flams. Och då föreslog hon att jag skulle börja blogga. Och jag var on board direkt! Så då startade jag en blogg med eget webbhotell och domän. Jag hade ett annat namn då och skrev som i semesterdagböckerna lite osanningar, men också riktiga sanningar. Sedan slutade jag med osanningarna och hamnade här på nouw till slut.

Så jag har inte bloggat så länge. När jag gick i skolan tyckte jag att det var roligt att skriva, jag skrev t.o.m dikter. Men när jag blev äldre så tappade jag skrivandet helt. Jag var inte alls intresserad av det mer än när vi skrev i våra resedagböcker. Det känns skönt att jag hittat tillbaka. Det känns som att jag utvecklats sen jag började blogga. Kanske inte just i skrivandet, men som person.

Och precis som @Archeyyy så har jag lättare för att uttrycka mig i skrift. Nu är jag inte jättepersonlig och skriver om en massa känslor i min blogg, men några av mina inlägg har varit personliga. Jag pratar aldrig om mina känslor eller om hur jag mår. Jag har svårt för att uttrycka mig i tal. Är jag arg och frustrerad så kommer bara dumma ord ur min mun. Men om jag istället skriver så kommer hamnar känslor automatiskt på pappret.

Jag tycker dessutom att det är jätteroligt att blogga! Det är kul att planera och knåpa ihop inlägg, ta bilder (dock bara med mobilkamera än så länge), dela med mig och ge tips, och jag tycker också att det är väldigt kul att fixa med designen i bloggen 😊


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

biabia
biabia,
Superkul att få läsa ❤️ Tack för att du svarade på den 😘
nouw.com/biabia
tessbjork
tessbjork,
Va kul att du tyckte det 😊
nouw.com/tessbjork
fruosbeck
fruosbeck,
roligt inlägg =)
nouw.com/fruosbeck
tessbjork
tessbjork,
annahss
annahss,
Kul att läsa!! <3 Jag skrev också dikter när jag var yngre men tappade skrivandet sååå mycket under gymnasiet!
nouw.com/annahss
tessbjork
tessbjork,
Konstigt att det blir så. Hur det bara kan försvinna.
nouw.com/tessbjork