Vegetariskt, ovo-vegetariskt och veganskt


Jag är inte vegan, vegetarian eller något däremellan, men jag äter inte kött så ofta. Det är klart att jag kan bli sugen på en riktigt god köttbit ibland, men jag klarar mig rätt så bra utan det faktiskt. Och jag testar gärna vegetariska och veganska alternativ till kött. Jag har den senaste tiden provat 5 olika produkter från 2 olika märken och jag tänkte dela med mig till er vad jag tyckte om dem.


Vegetariska morotsbullar från Felix

Innehåller morötter, röda linser, råris, majs och krämig ost.

De här bullarna tycker jag är goda. Jag har ätit dem både med bulgur, kall sås och en sallad och med ris, broccoli och kall sås. Det är både bra konsistens och bra smak på dem.


Vegetariska burgare från Felix

Innehåller grönsaker, röda linser, råris, solroskärnor och har en mild grillsmak.

Tyvärr har jag ingen bild på hur jag åt de här, men jag gjorde inte burgare utav dem. Jag delade dem till små bitar och hade dem i tortillabröd tillsammans med sallad, eventuellt bulgur (kommer inte ihåg) och ranch dipp. Det var gott! Burgarna är lite krispiga utanpå och har lite crunch på insidan vilket jag gillar. Jag kommer köpa de här igen och då ska jag göra burgare av dem.


Ovo-vegetariska svampbollar från Garant 

Innehåller champinjoner, lök och potatis, och har en smak av persilja och vitlök.

De här bullarna ser ut precis som köttbullar men de luktade inte gott när jag stekte dem. Jag ville helst inte äta dem p.g.a det. Dessutom hade jag ju helt fel tillbehör, nudlar är kanske inte det bästa 😂 Det blev en ganska konstig kombination, men bullarna smakade bättre än de luktade iaf. De kan säkert vara goda till mos och lingon, får testa det istället nästa gång 😄


Vegansk falafel från Garant 

Kikärtsbollar med persilja och spiskummin.

Jag åt de här med bulgur (ja, jag älskar bulgur), sallad, picklad rödlök och kall sås. De var goda. Bra smak och bra konsistens. Konsistensen är väldigt viktig för mig. Det får inte vara för mjukt, blött eller degigt.


Veganska broccolipuckar från Garant

Innehåller broccoli, kikärter, röda linser och bondbönor.

Jag har ätit de här precis som med falafeln. Det är rätt så bra konsistens på dem, men det är något med smaken som jag inte gillar. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. De är inte äckliga, jag kan äta dem, men de är inte goda heller. Jag äter hellre något annat 😂


Tycker ni om den här typen av inlägg? Vill ni se mer där jag testar olika saker?

Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men guuu gott! Blev verkligen supersugen på allt nu, hihi! <3
nouw.com/matildaberlin
tessbjork
tessbjork,
Ja de flesta är goda! 😊
nouw.com/tessbjork