Vad jag gör på mitt jobb - För och nackdelar

Idag har jag jobbat i 3 veckor redan! Tiden går så snabbt! Jag tror inte att jag berättat exakt vad jag gör på mitt jobb, så jag tänkte att jag skulle göra det och sedan skriva ner för och nackdelar.

Jag jobbar på ett ställe där vi analyserar korn, vete, havre och råg. De gör annat också där, men detta är vad jag gör.

Vi sitter på en stol med ett bord framför oss hela dagarna och analyserar. På bordet framför oss har vi ett litet miniatyrbord i glas, och under glasskivan är ett vitt papper tejpat för att vi ska kunna se bättre.

Vi får påsar med säden, där det står artikelnummer och vad det är vi ska leta efter. Det vi mest letar efter är korn som fortfarande är gröna, söndriga korn, främmande korn som inte ska vara i påsen, en sorts svamp som sitter på kornen, skalskador, något som heter mjöldryga, och smuts och andra beståndsdelar.

Så vi väger upp en viss mängd korn från påsen som vi ska analysera och sen häller vi ut det på vårt lilla glasbord och plockar bort det som inte ska vara där med en stor pincett. Sedan väger vi det vi plockat bort och skriver upp det på ett papper.

Jag är glad att jag tog på mig att göra ett annat jobb också. Där får jag stå upp och scanna streckkoden på alla påsar vi gjort och kolla så att det står ett värde på det vi gjort i datorn, och sedan slänger jag påsarna. Det gör jag dock bara ca 2 timmar ett par ggr i veckan så det är inte så mycket.


FÖRDELAR

👍 De bjuder på frukost 😊

👍 De bjuder på frukt 😄

👍 De bjuder väldigt ofta på kakor 😁

👍 Tiderna är Mån - Fre 7 - 15.3o, det är ett stort plus!

👍 Jag har nära till jobbet. Det tar ca 10 min med buss, eller runt 40 min om man går.

👍 Man sköter sig själv. Det är ingen som kommer och lägger sig i ens jobb. Jag behöver inte bry mig om vad andra gör och de behöver inte bry sig om vad jag gör. Jag känner mer och mer att det är ett sånt jobb jag vill ha i framtiden. Där man sköter sig själv, har sin egen avdelning och liknande.

👍 Det är ingen stress. Man får inte stressa där för då är risken att något blir fel, och det kan ta lång tid att åtgärda. Det är skönt på sitt sätt, men det blir lite trist i längden. Jag tycker om när det är lite stressigt emellanåt. Ibland försöker jag göra en påse så snabbt jag kan för att det ska bli lite mer action 😄

👍 Fast det är ett ganska uttråkande jobb så går tiden otroligt fort!


Nackdelar

👎 Jag har inga problem med dem jag jobbar med, men de verkar inte ha så mycket humor och jag behöver humor på mitt jobb. Man måste kunna ha kul och skoja om saker!

👎 Man sitter ner hela tiden. Man får ren panik av det ibland, det är jättejobbigt!

👎 Det är inte så varierande, och det är ganska viktigt för mig att det är det så man inte blir uttråkad.

👎 Jag som har problem med min högra handled och inte får göra statiska jobb med den får istället göra allt med vänster hand. Det var lite svårt i början, men nu går det bra.

👎 Min nacke och axel på vänster sida har jag också haft problem med sen Scan tiden, och det blir inte bättre nu när man sitter ner hela tiden i samma ställning med huvudet böjt över sina korn. Jag får huvudvärk, och måste knäcka nacken rätt ca 10 ggr varje pass. Jag måste knäcka rätt på min armbåge hela tiden också. Jag får yrsel också av mina nackproblem. Jag har inte haft det på jättelänge, men det har kommit tillbaka nu. Jag tror även att nacke/axel/armbåge gör att någon nerv i armen hamnar i kläm som i sin tur gör att 3 av mina fingrar domnar när jag sitter och plockar med min pincett. Det har börjat nu denna veckan.

👎 Jobbet ger mig inte nånting. Känns inte som att jag får något tillbaka, mer än en merit på CV:t.


Det blev fler fördelar än nackdelar, men jag tycker nog tyvärr ändå att nackdelarna väger tyngre.

Men nu har jag iaf fått testa på det, och vet att det är ett jobb jag inte skulle vilja ha i framtiden 😊

3-7 veckor kvar! 👌


Follow me on: Facebook¦Instagram¦Blogkeen

Gillar

Kommentarer

Resamedbarn
Resamedbarn,
Håller med dig. Humor och variation är viktigt för att inte bli uttråkad men perfekt jobb för en som helst inte vill jobba kanske 😉
nouw.com/resamedbarn
tessbjork
tessbjork,
Ja det är jätteviktigt
nouw.com/tessbjork
annahss
annahss,
Håller med både dig och ovanstående, humor är en stor och viktig del i arbetsplatsen! En av de största fördelarna på mitt jobb faktiskt 👍🏼 bra att du testat jobbet iaf!!
nouw.com/annahss
tessbjork
tessbjork,
Ja det är det. Skönt att du kan få lite humor! På mitt förra jobb var det det man levde för eftersom jobbet i sig var väldigt tråkigt. Har man bra arbetskamrater som man kan ha roligt med så gör det så mycket.
nouw.com/tessbjork